Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Mahsun’un Benim İçin Üzülme’siyle yemyeşil Karadeniz’deydik biz de…

Mahsun’un Benim İçin Üzülme’siyle yemyeşil Karadeniz’deydik biz de…
Üye: Drama Queen Uzun zamandır ekranlarda tanıtımları dönen, hikayesi ve senaryosu Mahsun Kırmızıgül’e ait Benim İçin Üzülme’yi bu akşam nihayet izledik.

 

Çekimleri  İngiltere, Gürcistan ve Türkiye’de olmak üzere 3 ayrı ülkede yapılan Benim İçin Üzülme’nin Türkiye ayağı İstanbul, Kars, Kağızman, Artvin, Hopa ve Arhavi’de yapıldı. Bu akşamki bölümde, özellikle Flycam denen, bir maket uçak düzeneğiyle havadan gerçekleştirilen çekimlerle desteklenen görüntülerle Karadeniz’in yeşiline doyduk.

 

Dizide ilk dikkatimi çeken şey müziklerin kulak tırmalar şekilde yüksek sesli oluşu ve yanlış sahnelerde, hatalı müzik girişlerinin yapılmasıydı. Bir dizide görüntü kalitesi, konu, kurgu ve olaylar örgüsü kadar bence müzik de önemli. Ama neyi nerede kullanacağınızı bilmezseniz izleyicide sıkıntı oluşabiliyor ne yazık ki. Diziden uzaklaşabiliyor, sıkılabiliyorsunuz.

 

 

Bir de dizide sanki bir ‘koşma’, bir ‘acele’ durumu var. Mahsun Kırmızıgül’ün ‘her şeyi bir anda anlatma telaşı’ burada da gözden kaçmadı. ‘Anlatmak istediklerim var’ yaklaşımı güzel ve insanca olmakla birlikte, izleyicide ‘ya bir dur, yavaş’ deme isteği uyandırıyor. Bu acele niye Mahsun?

 

Mahsun Kırmızıgül’ün televizyona yaptığı son iş olan Benim İçin Üzülme’den sonra artık sinemaya ağırlık verecek olan sanatçı, bu diziyi ‘final’ olarak görüyor. Genel yönetmenliğini yaptığı diziyi birkaç bölüm sonra, yönetmen Serkan Birinci’ye bırakacak olan Kırmızıgül, çok güvendiği Benim İçin Üzülme’yi Artvin’li olan rahmetli Hilmi Toplaoğlu’na ithaf etti. Karadeniz’i, çok sevdiği dostu Topaloğlu sayesinde tanıdığını söyleyen Kırmızıgül, her işinde olduğu gibi bu dizisinde de çok çalıştığını ve diziden umutlu olduğunu söylüyor.

 

İlk bölümde film tadında kareler izlediğimiz dizide Fulya Zenginer ve Tansel Öngel oyunculuklarıyla dikkatimi çeken iki isim oldu. Oynadığı diğer dizilere göre burada daha başarılı bulduğum Zenginer rolüne yakışmış. Dikkatlerden kaçmayacağını düşündüğüm diğer bir isim de Çağlar Ertuğrul. Yakın zamanda Dağ adlı bir filmle de karşımıza çıkacak olan Ertuğrul ayrı bir ışık olmuş dizide. Genel olarak tüm oyuncu seçimlerini doğru bulmakla birlikte, yılların tecrübeli oyuncusu Rana Cabbar’ı Mahsun’un işlerinde hep ‘aynı’ karakteri canlandırırken görmek artık sıkıcı olmaya başladı.

 

 

Dizi için hiçbir masraftan kaçınılmadığını özellikle belirten yapımcı Murat Tokat, dizi yayına girdiğinde herkesin dizi hakkında konuşacağını her bölümün film tadında çekildiğini söylüyor. 150 kişilik teknik ekibin daha önce hiçbir dizide kullanılmadığını da belirten Tokat, Kırmızıgül’e çok güveniyor.

 

Gerçek hikayeden yola çıkılarak çekilen dizide, Karadeniz insanının sıcak, samimi hallerine, aşklarına, acılarına, mutluluklarına, üzüntülerine tanık olacağız.

 

İlk bölümüyle birlikte yine büyük umutlarla, emekle ve masraf yapılarak çekilen bir diziyle tanıştık bu akşam ama dağınık konusu, sahnenin önüne geçen müzikleri ve söylemek istediklerini daha ilk bölümden önümüze seren haliyle Benim İçin Üzülme’yi adına yakışır bir son bekler gibi…

 

 

Drama Queen


 

twitter.com/yazmakiyigelir


YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter