Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Mahsun Kırmızıgül'den yeni bir dizi geliyor!

Mahsun Kırmızıgül'den yeni bir dizi geliyor!
Üye: Drama Queen ATV ekranlarında iki sezon devam edip bu yılın Ocak ayında final yapan Hayat Devam Ediyor'un ardından yine ATV'de Salı akşamları halen yayınlanmakta olan Benim İçin Üzülme'yi çekmişti Kırmızıgül. ''Bu çektiğim son dizim'' demişti ama yeni bir haber geldi kendisinden.

 

Mahsun Kırmızıgül'ün Murat Tokat'la ortak olduğu Boyut Film yeni bir dizinin hazırlığında olduğunu duyurdu. Kırmızıgül bu yeni işinde başrolde Hayat Devam Ediyor'da rol verdiği Onur Tuna'yı oynatacak. Yeni dizinin yönetmeni de daha önce Yersiz Yurtsuz, Gece Sesleri dizilerinde, benim severek izlediğim Ali'nin, Diber'in, Zeynep'in Sekiz  Günü üçlemesinin ve bir çok filmin yönetmeni olan, ödüller sahibi Cemal Şan olacak.

 

Tansel Öngel ne iyi bir iş yapmış!

 

Laf Mahsun'dan, Benim İçin Üzülme'den açılınca dizinin Niyazi'si Tansel Öngel'le ilgili öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istedim ben de. 

 

Tansel Öngel dizi çekimlerinden dolatı Artvin Hopa'ya yakın Çavuşlu Köyü'nde bir balıkçı barınağında kalmaya başlamış. Burada kaldığı esnada orada yaşayan çocuklarla ahbaplık kurup onlara kitaplar okumaya başlamış. Ve derken bir gün öğrenmiş ki bu çocuklar hayatlarında hiç tiyatroya gitmemişler. Onlar vesile olmuşlar ya toplamda 550 çocuk tutulan belediye otobüsleriyle daha önceden konuşulan, ayarlanan Trabzon Devlet Tiyatrosu'na gitmişler. Bu gidişin arkası gelmiş ve ne sineması ne de tiyatrosu olmayan Hopa'ya diziden rol arkadaşları olan Timur ve Aynur Ölkebaş, Elif Korkmaz sanat atölyesi kurulduktan sonra Hopa Belediye başkanının desteğiyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'e ulaşılarak sonunda orada bir sinema ve tiyatro salonu kurulmaya karar verilmiş. Hali hazırda sanat atölyesi çalışmalarına devam ederken bir de içinde kafesiyle klasik müziğiyle kütüphane kurulacak.

 

Böyle güzel haberler duymak hoşuna gidiyor insanın. Benim İçin Üzülme'nin Hopa'da  çekiliyor oluşuyla birlikte Tansel Öngel'in orada bulunması, salt işini yapmayıp çocuklara gösterdiği ilgi alakayla sonucun bu noktaya gelmesi ne hoş. Gittiği yeri ''gül bahçesine çeviren'', yalnız kendine değil etrafındakilere de ışık tutan, faydası dokunan insanlara bayılıyorum! Sağol Tansel Öngel bu işe ön ayak olduğun için. 

 

 

Kanal D'den yeni bir dizi!

 

Bu sezon Haziran ayında final yapacak olan dizi Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin başarılı yönetmeni Zeynep Günay Tan yeni bir diziyle Kanal D'de tekrar bizlerle olacak. ''Sırlar'' ismiyle yayına girecek olan dizi bir polisiye. Başrolünde Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Soner'i Mete Horozoğlu var. Dizilerde son zamanlarda dikkatimi çeken şey engelli rollerinin de yavaştan yer almaya başlaması. Bunu, toplumda engeli olan kimselere dikkat çekmek için yapıyorlar sanırım senaristler. Benim İçin Üzülme ve Karagül'de yer verilen bu rollere Sırlar dizisi de katkıda bulunuyor. Polis rolündeki Mete Horozoğlu'nun dizide engelli bir kardeşi olacak.

 

 

Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya Aşk Hikayesi'nde.

 

Kuzey Güney'in senaristi Ece Yörenç Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya ile yeni bir dizi projesi için bir araya geldi. Anlaşma sağlandığını duyuran Yörenç dizinin adının Aşk Hikayesi olacağını da söyledi. Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği Aşk Hikayesi'yle ilgili olarak Ulusoy ve Sarıkaya'nın basına açıklama yapmaları yasak.

 

Uzun Hikaye'yi Polyanna'ya benzetmek...

 

Cengiz Semercioğlu Hürriyet'teki köşesinde yazmıştı geçen hafta, Osman Sınav'ın Uzun Hikaye'sini izlememiş, Dijitürk'te rastlayınca seyretmiş ve hiç beğenmemiş. Hatta şimdiye kadar izlemediği için de bir şey kaybetmediğini yazmış. Adamın başına o kadar felaket gelip hala nasıl olup da gülebildiğine, mutlu olabildiğine şaşırmış. Bundan sonra da ona birileri Polyanna'dan bahsederse ''oo hop durun bakalım, Polyanna da kimmiş, sen Bulgaryalı Ali'yi izlemedin mi?'' diyecekmiş. Senaryoyu, hikayeyi zayıf bulmuş. Gişenin Kenan'a çalıştığını söylemiş ki burada bayağı bir haksızlık etmiş filme.

 

Bütün bunlar onun fikirleri tabii. Ama benim anlayamadığım Bulgaryalı Ali'nin başına gelen onlarca felaket ne? Bu film bir deprem, sel baskını ya da ne bileyim dünyanın sonuyla ilgili bir film miydi ki? Herkesin felaket anlayışı farklı demek ki. Ayrıca hayatında bir şeyler ters giden insanlar niye hala mutlu olamasınlar ki? Böyle insanlar taıyorum ben. Herkesin izlediği kendine tabii ama Semercioğlu ya Uzun Hikaye diye yan salondaki başka bir filme girdi farkında değil ya da Polyanna'yı bir kez daha okumalı!

 

Hakan Günday'dan Hiç geliyor!

 

Hakan Günday benim çok sevdiğim bir yazar. Piç diye bir kitabı var. İşte o Piç, Ümit Ünal ve Selim Demirdelen'in elinden Hiç adıyla bir film olarak çıkacak. Henüz filmin bütçesi yeterli olmadığından çekimler başlayamadı ama yine ben umut etmek istiyorum. Umut iyi şey!

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter