Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Kemalettin Tuğcu Romanları kıvamında ''Merhamet''

Kemalettin Tuğcu Romanları kıvamında ''Merhamet''
Üye: Drama Queen Hande Altaylı'nın çok okunan, çok sevilen romanı ''Kahperengi''den Mahinur Ergun tarafından senaryolaştırılan dizi ''Merhamet'' adıyla bu akşam(13 Şubat) Kanal D ekranlarında başladı.

''Kahperengi'' ismi dizi için çok sert olacağı düşünülerek ''Merhamet'' olmasına karar verilen dizi, Özgü Namal'ın canlandırdığı Narin'in şimdiki ve önceki hayatı arasında git gelli sahneler şeklinde başladı. Ve dizi boyunca (ki diğer bölümlerde de devam edecek) da geri dönüşler ve Narin'in ''iç ses''iyle birlikte izlemeye devam ettik diziyi. Malum, dizilerde ''zamanda geri dönüşler'' moda olmuştu ve hala da kullanılmakta büyük bir zevkle, şimdi de karakterlerin ''iç ses'' olayı revaçta. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda bilmiyorum, ben sıkıcı olduğunu söylemek istiyorum.



Merhamet'i izlerken ilk düşündüğüm şey, dizinin bir Kemalettin Tuğcu romanı  ve yıllar önce Şemsi İnkaya'nın başrolde olduğu Üvey Baba kıvamında bir dizi olduğuydu. Daha sonrasındaysa küçük oyuncular dikkatimi çektiler. Küçük Narin Ceren Balıkçı, küçük Mehmet Burak Can Aras ve küçük Şadiye Ece Naz Mutluer ciddi ciddi iyi oynuyorlar. Özellikle de Mehmet rolündeki Burak Can Aras'ı çok iyi buldum. Daha ileriki bölümlerde Mehmet'in büyümüş halini Erkan Köstendil canlandıracak ki o da oldukça başarılı bir oyuncudur.



Çocuk oyuncuların başarısından sonra bir diğer dikkat çeken isim de bana göre evin babası Recep rolündeki Turgut Tunçalp. Evet itiraf edeyim, karısına, çocuklarına her ''gerizekalı'' deyip tokatı bastığında ister istemez güldüm ama sağlam güzel oynuyor. Anne Hatice rolündeki Ayşegül Akman'sa tam rolünün insanı olmuş. Kendisini bu rol için kim düşündüyse çok isabetli bir seçim olmuş, kadın gariban, dayak yiyen, perişan kadın tipine cuk oturmuş. 

 



Burçin Terzioğlu'ndan da bahstmeden edemeyeceğim. Zaten onu çok beğenirim, oyunculuğunu severim, burada da diziye gayet iyi yakıştığını düşünüyorum.



Dizinin müziklerini Ferhat Livaneli yapıyor. Halen İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğunda Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapmakta olan Livaneli'nin pek çok eseri olmakla birlikte Zülfü Livaneli, Mikis Teodorakis ve Maria Farandouri'nin albümlerine aranjörlük ve yönetmenlik yapmıştır.



Son zamanda yayınlanmakta olan ''uyarlama''dizilerden 20 Dakika ve İntikam ile karşılaştıracak olursam eğer Merhamet kesinlikle bu ikisinden çok daha iyi olmuş.



Ama anlayamadığım bir şey var. O da; Hande Altaylı Galatasaray Lisesi ve sonrasında da Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Tamam Edremit doğumlu, taşra kızı filan(kendisi öyle diyor). Anlamışsınızdır ne demek istediğimi, Kahperengi'yi okumuş ve şaşırmış bir insanım aslında Altaylı'yı düşününce. Ne bileyim yazı yazan insanın ortaya çıkarttığı işte ''kendinden parçalar'' olmaz mı? Alaka kuramadım.



Sosyal medyada çok iyi tepkiler aldı Merhamet. Müzikleri, küçük oyuncuları, anne Kara Hatice, baba Recep'in ve özellikle de Yasemin Allen'in beğenildiği, iki farklı dünyanın iyi işlendiği, belli ki kendisine kalabalık bir izleyici kitlesi oluşturacak olan Merhamet'e, bizim dizilerimizden sıkılmış, yalnızca Kuzey Güney'i izleyen biri olarak başarılar dilerim. Yolu açık olsun, emekler boşa gitmesin.

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter