Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Kahperengi… Hande Altaylı’nın kitabı dizi oluyor

Kahperengi… Hande Altaylı’nın kitabı dizi oluyor
Üye: Drama Queen Reklamcılıktan yazarlığa geçiş, üç kitap ve şimdi biri dizi oluyor; Kahperengi. Yazarı Hande Altaylı. Gazeteci Fatih Altaylı’nın eşi. Deli dolu, hayatı geldiği gibi yaşayan, başarıyı da başarısızlığı da kafaya takmayan, ‘aman sen de’ci bir kadın o.

Taşralı aslında, Edremit’li. Gözü kara, kafasına eseni yapan kişiliği oradan belki de. Benim kendimi ona yakın hissetmem de ondan belki. Küçük şehirlerde yaşayanların öyle bir hali vardır; kendi gibi olana bir yerlerden sıcaklık hissetme durumu. Bir de;  Sefarat grubu var bilir misiniz, bir şarkıları vardır onların ben çok severim, hatta bir cd’yi tamamen o parçayla doldurmuştum da bütün akşam dinlerdim, ismi ‘’Ne Fark Eder?’’.’’Üç beş dakika ne fark eder… Hala en beğendiğim, içimi titreten bir parçadır. İşte bir de bu şarkıdan sevmişim onu bilmeden, sözlerini Hande Altaylı yazmış.

 

Bir zamanlar hepimizin diline pelesenk olmuş ‘’Tut şunun ucunu döşeyelim abi’’ sloganıyla Fırat Plastik reklamının yaratıcısı da olan Altaylı, bir gün evde oturmuş sıkıcı bir Amerikan filmi izlerken, filmdeki karakterlerden birinin diğerine ‘’hayattaki en büyük hayalin nedir?’’ sorusunu kendine soruyor birden ve kendine verdiği cevap; ‘’kitap yazmak’’ oluyor. Kalkıyor ‘işin ucundan’ tutuyor ve ‘’Fatih Altaylı’nın eşi kitap mı çıkartmış aaa hadiii yaaa niye ki?’’ şeklinde kurulacak cümlelere aldırış etmeden üç adet kitap yazıyor.(Çünkü bizlerde şöyle bir kanı var; ünlü bir kocanın karısı sadece o ünlü kocanın karısı olarak durduğu yerde durmalıdır, bir işe kalkışırsa da şüpheyle yaklaşılmalı ve hatta ‘bir heves’ olarak bakılmalıdır.Tabii yanlış kanı!) Aşka Şeytan Karışır, Maraz ve Kahperengi. Özellikle şehirli kadının, erkeğin yalnızlığını, aldatmaları, aldanmışlıkları, aşkı, sevgiyi ve esas olarak yaşamı sorgulayan kitaplar yazıyor. Benim sevdiğim tarzda kitaplar olmasa da bunlar konu itibarıyla, yalın, anlaşılır diliyle dikkat çeken ve kadın_erkek arası ilişkileri merak eden, seven bizim ‘az sayıdaki’ okuyucumuz için okunabilecek tarzda yazıyor Altaylı.

 

 

Şimdi de son kitabı Kahperengi dizi oluyor. Kanal D için çekilecek dizinin senaryosunu Mahinur Ergin yazıyor. Başrollerinde, uzun zamandır ekranlardan uzak kalan Özgü Namal ile en son İffet’te izlediğimiz İbrahim Çelikkol yer alıyor. Çalışkanlığı, hırsı ve zekasıyla büyük güçlüklere rağmen eğitimini tamamlayan, büyük şehirde kendisine yeni bir hayat kuran Narin’le, onun çocukluk aşkı Fırat’ın yaşadıklarını konu alan dizinin bir diğer oyuncusu da Mustafa Üstündağ. Yapımcılığını Most Prodüksüyonun yaptığı Kahperengi’nin yönetmenleri Gül Oğuz ve Suskunlar’ın ilk sezonunda ve daha sonra da Esir Şehrin Göz yaşları iken Ferhat ile Şirin’in Aşkı olarak devam eden yani edemeyen dizinin yönetmeni Çağatay Tosun.

 

 

Diğer iki kitaba göre Kahperengi, aşkla birlikte bir yandan da yalnız bir kadının tek başına hayata karşı, hayatın içinde, hem kendine karşı verdiği mücadeleyi hem de ‘’yaptım işte başardım’’ı anlatıyor. Sevgisiz bir ortamda büyümüş, bir yandan da fakirliğiyle boğuşan bir kızın büyükşehirde avukat oluşu, yaşamla kavgası var kitapta. Ve karşısına çocukluk aşkı Fırat’ın birden bire çıkışıyla birlikte geçmişle hesaplaşması, yüzleşmesi…Yalnızca aşk ve ihanet üzerinden giden bir hikaye olmadığı ve akıcı bir dili olduğundan, okurken sıkılmıyorsunuz. Eğer diziye iyi uyarlanırsa izleyicinin ilgisini taze tutmayı başarır. Ama yine de söylüyorum; ‘fanatik dizi izleyicisi’ kalmadı artık, hepimiz ‘yarışma insancıkları’ olduk! Nokta.

 

Tavsiyelerimden:

 

1: Küçümsediğin insanın içinden hiç ummadığın ‘bir dev’ çıkabilir. Küçümseye tavsiye: Küçümseme, küçümsenirsin sen de elbet bir gün. Küçümsenene tavsiye: hiç aldırma. Dün akşamki Kim Milyoner Olmak İster’deki Van’lı kızı küçümseyen, kendiyle övünmeyi erdem sayan, çok bilmiş zeki ötesi, bu yüzden de ilk soruda elenen (soru basit geldi o yüzden yani) insana ithafen…

 

2: Tuna Kiremitçi’nin son kitabı Gönül Meselesi abartılacak değil ama okunası bir kitap. Al, oku.

 

3: Akşamları 50 mekik çekmeden uyuma.

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter