Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Haftanın Televizyon Gündemi: Hazal Kaya’nın Kiloları

Haftanın Televizyon Gündemi: Hazal Kaya’nın Kiloları
Üye: Gizem Merve Kaboğlu Behzat Ç. Bu hafta efsanevi bir bölümle ekrana geldi ve bölüm kadar konuşulan bir konu da diziye konuk oyuncu olarak dahil olan Hazal Kaya’nın kilo almış görüntüsüydü.

Dizinin devamlılığı üzerinden ele alırsak eleştirilerde haklılık payı var. 2 sezon önce, dizinin ilk bölümünde ölen Berna’nın ölmeden önceki anlarına dönülen sahnelerde Berna’nın kilolu hali, ölüm anındaki durumu düşünülünce hayli farklı görünüyordu. Buradan eleştirenlere eyvallah ama bu noktadan neredeyse “hiç” eleştiri görmedim.

 

Eleştiriler “yarasın toromanıma” düzeyinin üstünde değildi. Hal böyle olunca sormadan edemiyor insan nedir bu kadınlara dayatılan güzel olma baskısı! Ekranda güzellik faşizmi var diye defalarca yazdım ve yine yineliyorum, var! Yaratılan güzellik kalıbı içinde olmayanlar yerden yere vuruluyor. Bu tavır kadın bedenini kamulaştırıyor ve putlaştırıyor. Herkesin ekranda gördüğü kadının bedeniyle, kilosuyla “alay etme”, “yerme” hakkı var. 

 

Nasıl rol aldığı sinema filmi için verdiği kilolarla Kuzey Güney dizisine devam ederek Kuzey’i mutasyona uğratan Kıvanç Tatlıtuğ yerden yerer vurulmadıysa sırf fiziksel görüntüsü üzerinden Hazal Kaya da eleştirilmemeli. Devamlılık derseniz, onu tartışalım eyvallah! 

 

Bir TV yazarı olarak bana sorarsanız tabi ki oyuncu dizinin sürekliliğine dikkat etmeliydi. Elbette Hazal Kaya muhtemelen çekimden 1 hafta önce gelen konuk oyunculuk teklifi üzerine 1 haftada onca kiloyu verecek değildi ancak en azından bu hassasiyetle çekimlerde farklı açılar kullanılabilirdi. Hiçbir neden o başlıkları haklı çıkarmaz o ayrı… 

 

 

İşler Güçler, Ürün Yerleştirme Sorununu Aşmış!

 

Geçtiğimiz haftalarda Coca Cola’nın ürün yerleştirme politikasını agresif bulduğumu ve izleyici olarak ürün yerleştirme olduğunun ayırdına vardığımda bilincimin “kullanıldığını” hissettiğimi ve  ekran karşısında izleyici olarak değil “tüketici” olarak algılandığımı fark ettiğimi yazmıştım. Sonuç olarak izlediğim yayına da yalnızca meta muamelesi yapmamın kaçınılmaz olduğunu anlatmıştım. 

 

Bu hafta bana “işte bu” dedirten bir ürün yerleştirme izledim. İşler Güçler dizisinde eve fiber internet bağlatmak isteyen Feride ve Ahmet’in fiber interneti anlatmaya çalışan iki gençle sohbeti izleyiciyi güldürdü. Çok konuşan “internetçi” ile hiç konuşmayanın romantik çiftin evinden kovulma sahneleri “ürün yerleştirme mi, değil mi” diye düşündürdü. Twitter’dan bir okurun uyarısıyla internet için gelen elemanların montlarındaki markayı fark ettim. Dizinin ilerleyen sahnelerinde de Salih’in film indirmek için Ahmet’in evine gelmesini izledik.

 

Sonuçta reklam amacına ulaştı hepimiz fiber internetin hemencecik film indirebildiğini öğrendik ancak aptal yerine konularak beynimize zerk edilmedi reklam unsurları. Dizinin ana karakterleri bu elemanlarla tartıştı, senaryo içinde afaki kalmadı anlatılan reklam malzemesi ve dakikalar sonra yeniden gündeme gelerek seyrini tamamladı. 

 

Ürün yerleştirme illa ki olacak ve lütfen böyle olsun. Yoksa izlediğimiz yapıma saygımızı yitirmek için de “bir milyon neden” bulabiliriz. Tebrikler İşler Güçler…

 

 

Eyvah Düşüyorum’dan Manidar Açılış

 

Bu hafta Star tv’de Eser Yenenler’in sunumuyla Eyvah Düşüyorum’da öyle bir cümle dikkatimi çekti ki yazmasam olmazdı. Programın açılışında başarılı sunucu şöyle bir cümle kurdu: “Onca program başlamasına rağmen yeni sezonda da kendine yer bulabilen program Eyvah Düşüyorum başlıyor.” 

 

Hem serzeniş hem gurur içeren bu cümle televizyonların halini özetliyor. Yakın tarihte biten 22 dizi (Ustura Kemal, Veda, Ağır Roman Yeni Dünya, Hayatımın Rolü, Suskunlar, Bir Zamanlar Osmanlı – Kıyam, Sultan, İbreti Ailem, Esir Şehrin Gözyaşları – Bir Ferhat ile Şirin Hikâyesi , Aşkın Halleri, Babalar ve Evlatlar, Düşman Kardeşler, Kötü Yol, Evlerden Biri, Son Yaz Balkanlar , Eve Düşen Yıldırım, Uçurum, Akasya Durağı, İffet) ve biteceği kulağıma gelen 1-2 diziyle listenin kabaracağı aşikar şu günlerde eğrisi yükselen reality şovların içinde en başarılılarından biri Eyvah Düşüyorum. Bu başarının nedeni ise formatın önünde sunucu kabiliyeti bence.

 

Israrla yapımcılara sesleniyorum bu programın ardından bir Eser Yenenler şov izlemenin vaktidir. “Talk Show”cu yetişmiyor haykırışlarını sonlandırabilecek isimlerden biri kendisi… 

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter