Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Güney Kore’den İthal Aşk Dizisi Yayına Hazır: Aşk Hikayesi Yolda!

Güney Kore’den İthal Aşk Dizisi Yayına Hazır: Aşk Hikayesi Yolda!
Üye: Gizem Merve Kaboğlu Türkiye dizileri Arap ülkelerinde fırtınalar estiriyor diye haberler okuyoruz bugünlerde, benzer haberlerde yakında Güney Kore’de Türkiye yayınları için yapılacak emin olabilirsiniz. Evim Sensin filminin Türkiye’de yarattığı ufak çaplı gözyaşı selinin ardından şimdilerde yayına hazırlanan iki Güney Kore dizisi var benim bildiğim. Birini proje gizliliğine saygı nedeniyle henüz yazmasam da yayın tarihi daha yakın olan “Aşk Hikayesi” adlı diziyi kaleme almanın zamanı geldi de geçiyor bile.

 

Aşk Hikayesi adını taşıyan Fox TV’nin yeni projesi bence göründüğünden çok daha iddialı… Şimdilerde birkaç gazete haberi ve tek bir tanıtımla izleyiciye tanıtılan dizi, Güney Kore’de yayınlandığı yıl ödülleri toplayan, her izleyenin gözleri dolarak anımsadığı, topu topu 16 bölüm sürmesine rağmen efsane olmuş bir yapım. Uyarlama olarak ekrana gelecek Aşk Hikayesi dizisi içinde başrollerini de Damla Sönmez ve Seçkin Özdemir paylaşacak. Dizinin önemli diğer karakterlerine ise Zuhal Olcay, Yamaç Telli ve Elçin Sangu can verecek.


Hikaye hakkında spoiler niteliği taşıyacağından çok fazla bilgi vermek istemiyorum ancak şunu söylemem gerek ki, Güney Kore versiyonunda dizinin bel kemiğini oluşturan öğeler müzik ve senaryoydu. Öyle ki senaryodaki gerçeklik dizinin 16 bölümde bu kadar efsane olmasının en belirgin nedeniydi. Uyarlama nasıl yapılacak, senaryo nasıl evrilecek bilemiyorum ancak dizinin kanalının doğru bir seçim olduğu çok net. Zira Unutma Beni gibi dram üzerine kurulu, pembe dizi tadındaki bir iş senelerdi her gün izleyiciyi ekrana bağlarken Aşk Hikayesi adlı dizi Fox’de tutacak gibi. Kadın izleyicilerin her hafta mendillerini hazırlayarak izleyeceği bir dizi geliyor şimdiden müjdeleyeyim. Üstelik dizinin yönetmeni bu ağır dramı çekmeye alışkın, Adını Feriha Koydum’dan kadrajına aşina olduğumuz Barış Yöş… Anne-çocuk ilişkisinin, şöhretin, aşkın ve ölümü beklemenin sancılarının iç içe geçtiği hikaye iyi işlenirse Türkiye’de de adından çok söz ettirir.

 

Aşk Hikayesi hem bir drama olarak hem de Güney Kore dizilerinin önemli bir sınavı olarak ekrana gelecek. Sınav sonucunu hep beraber göreceğiz, bu dizinin başarısı veya başarısızlığı projelendirilen diğer Güney Kore işlerinin kaderini belirleyecek şimdiden söyleyeyim.

 

 

Neden Güney Kore Dizileri?


Dram yapısı ve melodram ağırlığıyla Türk izleyicisinin gönlünü çalan Güney Kore filmleri ve dizilerinin genel anlamda fark yaratan yanı ise Türkiyeli TV izleyicisinin son birkaç sezondur farkına vardığı kurgu öğesi… Türkiye’deki çoğu dizinin aksine kurgusuyla sürekli sürprizler doğuran Güney Kore projelerine gösterilen ilginin bir nedeninin de askeri diktatörlükler ve darbeler sonrası belini doğrultmaya çalışan bir liberal demokrasi pratiğini yansıtan sosyal yapının bizim izleyicilerimize tanıdık gelmesi olabilir elbette. Tarih her ne kadar aynı olmasa da neredeyse aynı yıllara rastlayan askeri darbeler ve farklı neden ve pratiklerle yaşansa da acıyı tatmış milletlerin çocukları olmak elbette ki gözyaşlarımızın benzer nedenlerle akmasını sağlayabilir. Teknik birikimleri bir yana Güney Kore’nin dramatik hikayeleri bu nedenledir ki bu kadar cazip, bu kadar samimi ve sahici geliyor Türkiye izleyicisine ve elbette ki yapımcılarına…

 

(Yazının başında bahsettiğim diğer dizinin de oldukça iddialı olduğunu söylememde bir sakınca yok, büyük prodüksiyonlu ve yenilikçi bir proje. Daha fazla heveslendirmeyeyim diyorum ancak hakim “dizi dönemi bitiyor mu” kaygısına çare olacak işlerin yolda olduğunu söylemek boynumun borcu.)

 

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter