Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Falan Filan...

Falan Filan...
Üye: Drama Queen Bazen konuşurken lafı uzattığımızı hissettiğimizde cümlenin sonuna ekleriz, falan filan. Bazen kendi anlattığımızdan sıkılırız, ekleriz falan filan. Çoğu zaman da çok da öenmli bulmadığımız herhangi bir konu için söyleyiveririz, falan filan...

Bu defaki falan filan, vazgeçilen, uzayan, anlatmaya değer bulunmayan bir cümlenin sonuna gelmeyecek. Bu falan filan fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un NTV'de balayacak olan programının adı olacak.



Mehmet Turgut'un ismini ilk kez, bir zamanlar fotoğraf çekme hevesim varken üye olup, sonradan herkesin birbirine yalakalık yaptığı ya da ukalalık ettiği bir platform olarak gördüğüm fotoğraf paylaşım sitesi Fotokritik'te duymuştum. Sonraları öyle çok işle duyduk ki Mehmet Turgut ismini, ister istemez takip ettik yaptığı işleri. Cem Yılmaz, Okan Bayülgen, Hande Yener, Demir Demirkan, yine kendisi gibi fotoğrafçı Bennu Gerede, Mert Fırat, Rıza Kocaoğlu, Serra Yılmaz...Daha nice sanatçı, tanınmış kişi onun objektifine poz verdi. Her işinde farklı tat, her çektiği fotoğrafta bir değil binlerce yüz gördük. Dedesinin adını ve mesleğini kendiyle bugüne taşıyan ve bunu da parmak ısırtan bir başarıyla, azimle, çalışmayla gerçekleştiren Mehmet Turgut, yalnız kendi ülkesinde yaptığı işlerle değil, Fransız şarkıcı Patricia Kaas’in “best of” albümü 19'un kapak fotoğrafları, Hollandalı müzisyen Anneke Van Giersbergen’ın konser albümü “Live In Europe” ve Ozzy Osbourne’un son single çalışması “Let It Die” için kullanılan kapak fotoğraflarıyla da adından söz ettirdi. Aldığı uluslararası ödüllerle de başarılarını taçlandırdı. Her katıldığı programda fotoğrafçılığın okulunda okumadığını, dede mesleğini devraldığını ve ''alaylı'' olduğunu her defasında samimiyetle paylaştı. Bir işte en üstlerde olmanın sadece eğitim almakla değil bazen de okulunda okunmasa bile yıllar içinde o işte ''pişmenin'' de çok önemli olduğunun güzel bir kanıtı bence Mehmet Turgut. Seviyorum onu.



Başrollerinde Mehmet Günsur ve Belçim Bilgin'in olduğu Aşk Tesadüfleri Sever'e de konu olan dede Mehmet Turgut'un fotoğraf dükkanı Foto Turgut'la da ''aa bu film Mehmet Turgut'tan bahsediyor'' dediğimiz filmden sonra şimdi de Mehmet Turgut Falan Filan'la adından bahsettirecek yine. Yakın zamanda NTV ekranlarından bizlerle buluşacak olan Falan Filan, Twitter üzerinden izleyicileriyle iletişim halinde olacağı bir program Mehmet Turgut'un. Her hafta ayrı bir konsept belirleyecek olan Turgut, bunu Twitter üzerinden takipçileriyle paylaşacak. Konseptle ilgili olarak takipçilerinden gelen söz, fotoğraf ve şarkılardan en iyileri seçecek Mehmet Turgut. Stüdyosunda ağırlayacağı ünlü konuklarıyla sohbet havasında sürdüreceği programı NTV'den Pazar akşamları izleyeceğiz yakında. Biraz Mesut Yar'ın programı kıvamında olacak sanırım Falan Filan. Takipçilerin de programa ortak edilmesi ve seçilen konukların da programın işeyişine katkıda bulunabilecek kıvamda olmasıyla izlenebilir bir iş olabilir diye düşünüyorum. İlk programı görmeden bir şey diyemeyeceğim yine de.


Bir Film...



Rust and Bone Pas ve Kemik hayatı birden, hiç beklenmedik bir anda ve şekilde değişen insanların güzel, gerçekçi, samimi hikayesi. Fransa Belçika ortak yapımı olan filmde Marion Cotillard'ın olması da benim izlemem için ayrı sebepti. İzleyin, pişman olmazsınız.


Drama Queen 


twitter.com/yazmakiyigelir  


Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter