Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Ergun Plak Meclis'te, Bir Aşk Hikayesi Ekranda, Geyik Muhabbeti İnternette

Ergun Plak Meclis'te, Bir Aşk Hikayesi Ekranda, Geyik Muhabbeti İnternette
Üye: Gizem Merve Kaboğlu Bugüne dek birçok dizi siyasi arenada kendine yer buldu. Muhteşem Yüzyıl'ın “ecdad” tartışması henüz küllenirken dün yapılan bir açıklama Seksenler dizisini meclis kürsüsüne taşıdı. Dizinin “Ergun Plak”ı MHP'li Oktay Vural'ın Hüseyin Çelik'e İmralı Süreci'ndeki destekleyici tutumundan ötürü yaptığı eleştirilerin benzetme unsuru oldu.

 

Öyle ki Vural, özetle “Ülkücü hareket sokakça kanla var olurken siz neredeydiniz?” derken şu cümleye açıklamasında yer verdi: “Siz onların (idam edilen ülkücülerin) yürüttüğü mücadeleyi bilemezsiniz. Siz o zaman Ergun Plak'tınız.”

 

Vural'ın sözlerini onadığım yok yanlış anlaşılmasın, vurgulamak istediğim, dizilerin siyasi gündem yarattığı ülkemizde artık var olan gündemin de içine bir şekilde dizilerin çekildiği. Dizilerin gündem olmasına alışmıştık da alakası olmayan bir konuda dizi karakterinin örnek gösterilmesine de rastlıyoruz artık.

 

Gerçi Yabancı Damat'la Yunanistan ile ilişkileri sorgulayan, Kurtlar Vadisi'yle gündemi takip eden Türkiye'de apolitik Seksenler dizisi de mecliste tartışılmış çok mu? Apolitik hikaye nasıl da politikleşti gördünüz mü? Gerçi apolitizme örnek oldu ama olsun... Bakalım önümüzdeki sezon 90'lar dizisiyle hangi faili meçhulü aydınlatacağız, hangi aydın suikastini konuşacağız. Pardon yapımdan mütevellit o dizide de politika dekor olacak, öykü mümkün olduğunca siyasi dekorla renklenen klişe aile hikayesi olacak değil mi? Affedersiniz unutmuşum...

 

90'larla hesaplaşmaya henüz ne siyasi arenada ne de ekranlarda hazır değilir malumunuz, umarım günün birinde bu yazıyı arşivden çıkararak “bakın bu da oldu” diye yazabilirim.

 

Bir Aşk Hikayesi Ekranda Tutunabilir Mi?

 

Henüz ilk bölümü ekrana gelen Bir Aşk Hikayesi dizisini beğendiğimi söylemeliyim ancak “maşallah dediğim üç bölüm sürdüğü” için diziyi neden beğendiğimi, neden eleştirdiğimi ve neden tutmama ihtimalinin de azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu zaman kaybetmeden anlatayım istiyorum.

 

Öncelikle dizi hakkında detaylı bilgiye daha önce yazdığım yazılardan ulaşabilirsiniz. Gelelim eleştirilere bir kere dizi kadın izleyicisi ve total grup reytingleri yüksek olan Fox tv'de ekrana geliyor. Dizi genç izleyiciyi tutmak için Sagopa'dan Aylin Aslım-Cem Adrian düetine kadar pek çok şarkı getirdi yayın boyunca, bir de Zuhal Olcay'ın başucu şarkılarından Çaresizim'i dinledik dizinin sonunda. Öncelikle bir Zuhal Olcay hayranı olarak bu dinletiden oldukça memnun kaldım, Cem Adrian da severim Aylin Aslım da... Ancak sorun şu ki ben bir Fox izleyicisi değilim, işim bu olmasa Fox'un çoğu dizisi beni ekran başına oturtmaz ama Bir Aşk Hikayesi'ni izleyeceğim. Yani bu dizi hikayesi bir yana destekleyici unsurlarla (müzik) Fox'un kitlesine biraz uyumsuz göründü bana. Dizinin biraz daha tabana uyması gerek söylemedi demeyin.

 

Bir diğer eleştiri noktası dizideki garip annelik ve aile vurgusu. Annesini arayan Korkut'un sürekli “Bir anne evladını isteyerek bırakamaz” tutumu ister istemez tüylerimi diken diken etti. “Annelik içgüdüseldir” temeline dayanan bu yargı anneliğin kutsallığına, kadının annelik rolünden asla vazgeçemeyeceğine gelip dayanıyor. Bu da başlı başına bir eleştiri noktası. Bir diğer unsur, Korkut'un kız arkadaşının ilişkilerini ailesinden gizlerken TV kameralarına Korkut'la sarmaş dolaş röportaj vermeye çekinmemesi oldu. Gerçi zaten o bant yayınlanmadı ancak ailesinden bu kadar çekinen bir kadın kamera karşısında nasıl sevgilisiyle poz verir anlayamadım doğrusu.

 

Dizinin ana hatlarına gelirsek ben Bir Aşk Hikayesi'ni sevdim. Bol bol gözyaşı vadeden hikaye ilk bölümde ne ağlattı ne güldürdü, sakin sakin izledik ve bitti. Entrikaya bayılan izleyici için fazla sakin kaldı ilk bölüm ve yukarıda belirttiğim izleyiciye hitap etme noktası dışında bu nedenle ki reytingler pek de iç açıcı gelmedi. Bu iş tutar mı diye sorarsanız son olarak övdüğüm dizinin Kayıp Şehir olduğunu hatırlatarak sonu benzemesin demekle yetiniyorum.

 

İnternet Projeleri İçinde Yeni Gözdem: Geyik Muhabbeti

 

İnternette pek çok yeniliğin öncüsü olan Dipnot.tv'de yepyeni projeler art arda hayata geçiyor. 5N1K'nın deneyimli muhabirlerinden Kenan Taş da televizyonculuk tecrübesini yaptığı internet programıyla ortaya koydu son olarak Haftalardır haberdar olduğum ancak bir türlü vaktinde izleyemediğim programı en sonunda hafta içinde kayıtlarından izleme imkanı buldum.

 

İlk program konukları arasında Atilla Taş, Şahin K. ve Yılmaz Vural bulunan bu yeni sohbet programı izleyicilerin Google Plus üzerinden canlı olarak katıldığı yayınla program anlayışına yeni bir alternatif getiriyor. Perşembe günleri sürpriz konuklarla yapılan canlı yayında her izleyici bir sunucu gibi istediği an programa dahil olarak sorusunu yöneltebiliyor. Sunucu ise moderatör görevinde programı yönlendiriyor. Keyifli bir sohbet tek bir tıkla ekranınıza ulaşırken siz de evinizden muhabbete ortak oluyorsunuz. Televizyon anlayışının hızla değiştiği günümüzde bu tür alternatif programlara da ihtiyacımız artıyor. İlk adım dipnot.tv'den geldi...

 

Geyik Muhabbeti her perşembe 22.30'da dipnot.tv google plus sayfasında canlı yayında. Dizilerden sıkılanlara, biraz da geyik muhabbeti yapalım diyenlere ilaç niyetine...

 

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter