Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Dört Bir Yanımı Sardı Komedi Dizileri

Dört Bir Yanımı Sardı Komedi Dizileri
Üye: Drama Queen Dramlar fazla yorunca izleyiciyi yapımcılar komedi dizilerine ve yarışmalara yöneldi. Her kanalda üçer beşer yarışma programları var artık, devamı da geliyor. Şimdi de akın akın komedi dizileri geliyor. Deneme yanılma yoluyla yollarını bulmaya çalışıyor yapımcılar, kanallar.

Başka başka kanallarda başlayan, başlayacak olan Evlilik Okulu, Aşk Bazen Zaman İster, İstanbul'un Kızları, Emret Komutanım, Galip Derviş, Bizim Okul, Ali Ayşe'yi Seviyor,Fırıldak Ailesi, Doksanlar, Osmanlı Tokadı, Harem, Zengin Kız Fakir Oğlan, İşler Güçler, Yalan Dünya, Seksenler...Yoruldum. Bu dizi değil ben yazarken yoruldum. Bunların hepsi komedi dizileri. Pis Yedili, Çocuklar Duymasın ve bunların tekrarlarını da ekleyeyim de tam olsun bari. Az gelmiş olacak ki arkadan yenileri de geliyor hızlıca; Show TV'de Nisan ayında başlayacak olan Salih Kuşu. Senaryosu Gani Müjde'ye ait. Bahtiyar isimli aile babası eşi, iki çocuğu, kayınvalidesi ve başı beladan kurtulmayan kayınçosuyla birlikte hayat mücadelesi vermektedir. Bir gece nasıl olduysa dışarıda kalır ve bankta uyurken bir milyardere benzetilerek adamları tarafından günlerdir aranan zengin adam sanılıp alınıp bir köşke götürülür. Ailesini de yanına aldıran Bahtiyar artık Salih bey olmuştur ve köşkte yaşamaya başlarlar. Ama hayat burada da zorlaşır. Tüm bu olayların komedi unsurlarıyla süslenmiş halini izleyeceğiz bizler de. Sanki Kemal Sunal'ın filmlerinden biri vardı böyle yoksa bana mı öyle geldi bilemedim. Harem ve Yahşi Cazibe'den sonra bir de Salih Kuşu'nu izleyelim bakalım.





Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam'dı, Osmanlı'da Derin Devlet oldu

 

Hani bazı insanlar vardır bir yere ait değildir, olamaz ya da kendisini hiç bir yere ait hissetmez. Ama yine uğraşır, hani bununla ilgili bir deyim de vardır ama yazamam ayıp olur siz anlamışsınızdır, uğraşır uğraşır, kendine illa ki bir yer bulmalıdır ya hah işte Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisi bende aynı böyle bir his uyandırıyor. Acıma hissi de ekleniyor bir de bunun üstüne. Bir diziye acıyan ilk insan benimdir herhalde.



Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam'ın ismi de değiştirildi, Samanyolu TV'ye satıldı. 22 Mart Cuma akşamı STV'de yayınlanmaya başlanacak olan dizinin oyuncu kadrosunda Sinem Öztufan(Diruba), Devrim Saltoğlu(Patrona Halil), Orhan Kılıç(Pehlivan Halil) ve Suskunlar dizisinde mafya babası Takoz İrfan'ın sevgilisini oynayan Özge Sezince(Firdevs) var. Sezince, Pehlivan Halil'in tutkulu, savaşçı aşkı Firdevs olacak.



Bazen yazıyorum ya ''bu da kabak tadı verdi'' diye işte Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam da öyle oldu. Olmayacak duaya niye amin demek için bu kadar zorlarlar hiç anlamıyorum.


Show TV atağa mı geçti?

 

Show TV için ''programların paralarını ödeyemiyor, oyuncular dertli bu durumdan'' filan deniyordu ama Show TV dizi satın almaya devam ediyor. Meğerse 6 yapımcı firme Show TV'ye destek sözü vermişler. Şimdi de bunu yürürlüğe koyuyorlar. 



Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim zaten Show TV'den yakında Med Yapım'dan Ben Burdan Atlarım yarışma programı başlayacak. Sonrasında da Limon Yapım'dan Her Şey Yolunda Merkez, Mint Yapım'dan Gizli Patron, Gold Film'den Benim Hala Umudum Var, Süreç Film'den Salih Kuşu ve Tims Yapım'dan şimdi yazacağım Feyruz dizileri geliyor. Tims Muhteşem Yüzyıl'ın yapım şirketi ve biliyorsunuz Muhteşem Yüzyıl önce Show TV için çekilmişti, daha sonra Star'a geçti. Şimdi Feyruz'u Tims yapım çekiyor, bakalım Show TV'ye şans getirir mi, yoksa o da önce bu kanalda başlayıp sonra başka bir kanala mı transfer olur.



Diziye adını veren Feyruz Suriye'lidir ve ailesinin ölümünden sonra kardeşiyle birlikte Türkiye'deki akrabalarını bulmak için zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Yolda kardeşini de kaybeden Feyruz Gaziantep'teki babaannesinin ynına vardığında orada aşk, nefret ve düşmanlıkla tanışır. Henüz oyuncu kadrosu belli olmayan dizi ve yeni başlayacak olan diğer diziler Show TV'ye şans getirsin.



Ben de bu arada Lübnan'lı şarkıcı Fairuz'dan Asfur'u dinliyorum...Not: Venezuela devlet başkanı Hugo Chavez 5 Mart 2013 tarihinde öldü biliyoruz ki. ''Amerika'ya kafa tutan ve zenginlerin sevmediği adam'' olarak hakkında söylenenlerin yanı sıra o sıra dışı bir karakterdi. Onun anısına bir belgesel çekildi. Ben bu linkten izledim. http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/107442/hugo-chavez-anisina-belgesel-bolum-1

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter