Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Bir Aşk Hikayesi...

Bir Aşk Hikayesi...
Üye: Drama Queen I'm Sorry, I Love You isimli Kore dizisinden uyarlama olduğunu söylememe gerek yok artık sanırım, zira herkes yeterince söyledi bunu (söylemiş oldum ama). Fox'ta 26 Mart Salı akşamı itibariyle başlamış (şu an izlemekteyim) olan yeni dizi Bir Aşk Hikayesi'nden bahsediyorum tabii.

Kore'li sanatçı Park Hyo Shin'den Snow Flower'ı dinliyorum bir yandan da. Malum ya ben müziksiz yazı yazamayanlardanım. Park Hyo Shin I'm Sorry, I Love You'nun dizi müziklerinden birini söyleyen isim. Bizdekinde de şu an Cem Adrian ve Aylin Aslım'ın birlikte söyledikleri Herkes Gider Mi? çalmakta.

''Herkes gider mi söyle bana küçük adam herkes gider mi?''. Dizinin müziklerinden girdik, fikrimizi de beyan etmeden olmaz şimdi. Dizi Sagopa Kajmer'den İstisnalar Kaideyi Bozmaz'la başladı, Cem Adrian ve Aylin Aslım'la devam etti. Bakalım ilerleyen sahnelerde hangi parçaları kimlerden dinleyeceğiz.

Dizinin oyuncuları en son Şubat'ta izlediğimiz Damla Sönmez, halen Kanal D ekranlarında izlemeye devam ettiğimiz (yani ettiğiniz, ben iki sezondur izlemiyorum diziyi, baydı) Öyle Bir Geçer Zaman Ki'de Jale olarak (hani Mete'ye aşık şımarık zengin kızı. Bu isme de hep bu roller yakıştırılır ya nedense) izlediğimiz Elçin Sangu, Türk'ten çok Kore'lilere benzeyen, esasen müzisyen olan Yamaç Telli (kızlar ona hasta, bizden geçti artık, sıra gençlerde), Al Yazmalım'dan Seçkin Özdemir (bu çocuğun da şansı hep ''çakmalardan'' yana galiba) ve tabii ki Zuhal Olcay (şu an Çaresizim'i söylüyor kendisi).

Dizinin yönetmenliğini, adını daha önce Seni Bana Yazmışlar ve Adını Feriha Koydum'dan bildiğimiz Barış Yöş yapıyor. Uyarlama senaryoyu Makbule Kosif, Zehra Güleray, Pınar Uysal ve Funda Çetin yazıyor. Diziyi izlerken gözüme batan durum dizide ''sürekliliğin'' olmayışı oldu. Tüm hikayeyi ''birden'' anlatma telaşı var dizide. Bu da kafa karışıklığına neden oluyor. Dizinin kurgu yönetmeni daha önce Adını Feriha Koydum, Umutsuz Ev Kadınları, Merhaba Hayat ve İffet dizilerinin kurgusunu da yapmış olan Engin Öztürk. Bunların hepsinde hikayeler birbirini düzenli biçimde takip ediyor. Üstelik Umutsuz Ev Kadınları ve Merhaba Hayat da yabancı dizilerden uyarlama ama burada olmamış nedense. Kurguyu beğenmedim kısaca. Sonra, hep diyorum ya ben ışık kullanımı, kameranın görüntü kalitesi benim bir filmi ya da diziyi izleyebilmem için önemli diye. Önemli evet ve burada görüntü kalitesi gayet iyi. Oyuncu seçimine de değinirsem eğer şimdi bizim dizinin Kore'li olanına bakıyorum da bire bir aynı tipleri seçmişler. Yalnız Kore'lisini izlerken dikkatimi çekiyor ki kurgu için söylediğim şeyler esas orjinal olanı için geçerli. Komik oldu şimdi bu açıklama biraz farkındayım ama bire bir uyarlanınca dizi tabi aynı kurgu bizimkine de geçmiş.

Bir yandan sosyal medyada (moda bu ya şimdi sosyal medyaya göz atmadan olmaz tabii) Bir Aşk Hikayesi güzel yorumlar alıyor. I'm Sorry, I Love You'nun zamanında müdavimi olanlar Türk versiyonu beğenmemişler. Bazı izleyiciler Seçkin Özdemir için, bazıları da Yamaç Telli için izliyor. Bense sadece yazımı yazmak için...

Bir şey daha: Korkut Ali'nin sevdiği kız bir başkasıyla nişanlanıyor. Nişanlanacak erkek Korkut Ali'nin şimdiki nişanlısının sevgilisi olduğunu biliyor. Üstelik de az önce Korkut Ali kızı salona girmeden hemen önce kaçırıp sonra geri getiriyor. Biraz sonra Korkut Ali'yi nişan merasiminde salonda misafirler arasında görüyoruz! Bazı kısımlar aynen uyarlanmamalı bence, bize uygun hale getirilmeli.

Orjinali 16 bölümden oluşan Bir Aşk Hikayesi'ni ben izlemem (bana hiç hitap etmedi) ama izleyici bol olur düşüncesindeyim. Öyle de olsun...


Drama Queen


twitter.com/yazmakiyigelir


Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter