Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

ATV'den Tatar Ramazan izleyisinden tam not aldı!

ATV'den Tatar Ramazan izleyisinden tam not aldı!
Üye: Drama Queen Tanıtım videoları ATV ekranlarında dönmeye başladığında açıkça söylemem gerekirse ''niye şimdi bu, niye filmi efsane olmuş bir işi dizi olarak çekmek niye?'' demiştim. Şimdi utandım bu düşündüğümden!

Yönetmen koltuğunda, bu sezon talihsiz şekilde ''bitirilen'' Kayıp Şehir'in yönetmenliğini de yapmış olan Cevdet Mercan'ın oturduğu Tatar Ramazan ilk başta görüntü kalitesiyle beğenimi kazandı. Pes renklerle bezenen sahnelerde ışık kullanımı, dış ve özellikle iç mekan çekimleri harika. Daha önce Kalp Ağrısı, Asi, Deli Saraylı, Menekşe ile Halil, Gümüş ve Serseri gibi kaliteli yapımların görüntü yönetmenliğini de üstlenmiş olan Sami Saydan'ı, sahnelerdeki görsel şölene şahit olunca kutlamamak olmaz. Hele de benim gibi bir dizi veya filmde ilk baktığınız şey ışık ve renk kullanımıysa görüntü yönetmeni de en az genel yönetmen kadar önem kazanır gözümde.İlk bölümüyle izleyiciden de geçer not alan Tatar Ramazan oyuncu seçimiyle de ayrıca dikkat çekiyor. Cevdet Mercan'ın son dizisi Kayıp Şehir'den de oyuncuların bulunduğu dizinin kadrosu cidden çok iyi. Oyunculuğunu çok beğendiğim Taner Ölmez, evin dedesi büyük oyuncu Ahmet Mekin, Suskunlar'da da oynamış olan Tugay Mercan, evin zengin gelini Şebnem Hassanisoughi ve Zehra rolünde izlediğimiz Cansu Tosun'un babasını oynayan Bülent Düzgünoğlu Kayıp Şehir kadrosundan Tatar Ramazan'a transfer olmuşlar. Zaman zaman yazılarımda belirttiğim olmuştur, kendisini hiç öyle ortalara atmayan, sessiz, sakin ama derin bir oyunculuk yeteneğine sahip Volga Sorgu da kadroda. Ve şimdi de Turgay Kantürk'ü görmek ayrıca hoşuma gidiyor! Hani Kuzey Güney'de Kuzey'in belalısı Ferhat'ı canlandıran kişiden bahsediyorum. Aynı zamanda şiir kitapları da bulunan Kantürk'ün fotoğraf çekmekle de ilgili  ve sesinin de çok iyi olduğunu söylemeliyim. Daha önce Küçük Kadınlar'da izlediğimiz Hülya Şen'in makus kaderi burada da devam ediyor ve yine mendebur kocasından çekmediği kalmıyor!Dizide dikkat çeken başka bir isim de,Tatar Ramazan'ın sevgilisi olarak izlediğimiz Süreyya'yı canlandıran Türkan Yılmaz. Yılmaz'ın ilk işi bu. Almanya doğumlu olan Türkan Yılmaz'ın esas mesleği modellik. Oyunculuk adına bir kaç amatör işi olmuş ve şimdi Tatar Ramazan'da izliyoruz onu. Tabii Almanya'da doğup büyüdüğünden Türkçe'yi çok iyi konuşamayan Yılmaz'a dublaj yapılıyor. Tek beğenmediğim nokta bu oldu. Bir de tabii çok yeni, tecrübesiz elbette ama dudak şişirerek oynamaktan vaz geçerse daha sevimli olacak!



Müzikleriyle de dikkat çeken dizide Züleyha'nın güzel sesinden Mapushane Dört Köşe türküsünü dinlemek hoş oldu.



Ve ayrıca yazmazsam olmaz, hapishane aracındaki ''sarı jandarma'' Kıvanç Tatlıtuğ mübarek! Twitter'da da adından söz ettiren bu ''candarma''yı bundan sonraki sahnelerde de görmek iyi gelir genç kızlarımıza, duyurulur! Karagül'ün Baran'ı Mert Yazıcıoğlu'su varsa Tatar Ramazan'ın da ''sarı candarma''sı var!



Vaktiyle, Büşra filmindeki psikopat nişanlı rolüyle benden tam not alan Coşku Cem Akkaya, büyük umutlarla başlayıp istenen başarıyı yakalayamayan Veda'da oynamış olan Burak Yamantürk ve Merhaba Hayat dizisinde Vahide Gördüm'ün canlandırdığı Deniz'in eski kocası rolünde izlediğimiz Osman Soykut'u da görmek hoş oldu.



''Daha önce Kadir İnanır'ın canlandırdığı Tatar Ramazan'' Bülent İnal'la da ''olmuş''. İzlenesi bir iş çıkmış ortaya. Tüm ekibin ellerine, gözlerine, emeklerine sağlık.

 

Drama Queen 


twitter.com/yazmakiyigelir 


Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter