Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Asmalı Konak'tan uyarlama Karagül!

Asmalı Konak'tan uyarlama Karagül!
Üye: Drama Queen Bu akşam Fox'ta yeni bir dizi başlıyor, Karagül. Tanıtım videolarından yıllar önce ilk ''konaklı'' dizimiz olan, başrollerinde yine Karagül'de de olduğu gibi Özcan Deniz'in bulunduğu, Nurgül Yeşilçay, Selda Alkor gibi oyuncuların da yer aldığı Asmalı Konak'ı çağrıştırdı bana Karagül.

O zamana göre Asmalı Konak ciddi bir izleyici kitlesi edinmişti kendisine çünkü hem konu olarak o ana dek yapılanlara göre değişikti, hem gelenek göreneklerine bağlı olmak ve öyle kalmak isteyen(her ne kadar öyle gözükmesek de) bizler için her ne yaşarlarsa yaşasınlar ''aile'' olmayı, öyle kalmayı becerebilen bir büyük aileyi anlatmaktaydı. Konakta yaşayanları sahipleri ve çalışanları olarak ''alttakiler ve üsttekiler'' şekliyle izlemek de ayrıca seyircinin hoşuna gitmişti. Asmalı Konak'ın çok sevilmesi, arkasından pekçok ''konaklı'' diziye de kapıyı açmış oldu. 


Bir yandan yazımı yazarken bir yandan da diziyi izliyorum şu an. Karagül Şanlıurfa Halfeti'de çekiliyor. İlk başta söylemem gerek görüntüler ve başlangıç müziği çok iyi. Özcan Deniz'in konuk oyuncu olarak katıldığı dizinin diğer oyuncuları Ece Uslu, Yavuz Bingöl, Şerif Sezer, Mesut Akusta ve Özlem Conker. Senaryosu, birlikte çok iyi işler çıkaran Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon'a ait. Özel yaşantılarında da çok iyi ikili olan Ergenekon ve Canpolat'ın güzel işlere imzalarını atmalarına şaşmamak gerek aslında. Enerjileri ekrandan bizlere de geçiyor.



İstanbul'da başlayan dizi, bir fotoğraf sergisinde Ece Uslu'nun dikkatini bir gencin fotoğrafının çekmesiyle birlikte Halfeti'ye geçiyor. Hoş ve yerinde bir geçiş sahnesi olmuş.Renkler, ışık kullanımı çok iyi olmakla birlikte Halfeti'nin görüntüleri çok etkileyici. Asmalı Konak'tan sonra yerli yabancı tüm turistler Ürgüp'e akın etmişti, Karagül'le birlikte bu defa Şanlıurfa Halfeti'ye turlar düzenlenecek demek ki!Bu arada Karagül adı merakımı celbetti ve biraz araştırma yaptım ben de. Karagül, Halfeti'ye özgü, fidesi alınıp başka yere ekildiğinde kırmızı renkte açan siyah bir gül. Özcan Deniz dizide Halfeti'li bir ağanın İstanbul'da zengin hayat süren oğlu rolünde. Diğer oynadığı dizilerde olduğu gibi ve en son kendisini izlediğim Evim Sensin'de bana ''allahhh Türkiye'de nerde böyle havalı inşaat ustası'' dedirten ''çekici ve karizmatik'' Özcan Deniz yine Karagül'de de aynı ''süper hatta über ötesi karizmatikliğini'' sürdürmekte. Belirteyim, Özcan Deniz'in konuk oyuncu olduğunu en başta belirtmiştim zaten, sadece bu ilk bölümde oynayacak kendisi. Ece Uslu yaşına (39)  rağmen çok hoş görünüyor dizide. Özlem Conker'in de ondan aşağı kalır yanı yok. Murat rolünde izlediğimiz Özcan Deniz, biri memleketinde süregelen bir başka eşli ve bir çocuklu, diğeri de İstanbul'da üç çocuklu, bir başka eşle devam eden iki ayrı hayat yaşamakta.



Karadayı'da Orhan'ı canlandıran Ulaş Tuna Astepe gibi burada da bir genç oyuncu var ki gayet iyi oynuyor. Baran rolündeki Mert Yazıcıoğlu'ndan bahsediyorum. Onu, ''Kayıp Şehir'deki Furkan'' dersem acaba hatırlar mısınız?



Şu an, 2001 yılında Gap projesi kapsamında bir kısmı Birecik baraj gölünün altında kalan Halfeti'ye ait bir caminin sular içinden yukarıya doğru çıkmış olan minaresini görüyorum ve manzaraya aşık oluyorum! ''Şimdi orda ne içilirdi ama'' diye içimden geçirirken Mesut Akusta da benim aklımdan geçeni aynen uyguluyor.



Yazımın sonuna gelirken Karagül'ün yolunun açık olduğunu düşündüğümü söylemek istiyorum. Ve bitirirken, başta değindiğim Deniz'in ''gidici'' olduğu sahne gerçekleşiyor şu an ve Murat Şanverdi, Halfeti gibi sulara gömülüyor...



Drama Queen


twitter.com/yazmakiyigelir


Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter