Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

20 Dakika’da bir ilk! Atv’de başlayan dizi Star tv’de bitti!

20 Dakika’da bir ilk! Atv’de başlayan dizi Star tv’de bitti!
Üye: Gizem Merve Kaboğlu 20 Dakika’yı bu hafta izleyenler dizide beklenmeyen bir sürprizle karşılaştı. Melek’in koğuşuna gelen bir kadın Tuba Büyüküstün’ün canlandırdığı başkarakterimize hikayesini anlatmaya başladı. Kadınlara seks işçiliği yaptırdığını, onları çeteye sattığını söyledi, sonra o çetenin belalı “tek gözlü” patronunu da sattığından bahsetti. İster istemez izlerken aklıma Uçurum dizisi geldi, önce “yok artık” dedim, sonra “işte şimdi nokta konuluyor…”

 

Nasıl derseniz biraz geçmişe döneceğim. Uçurum 2. Sezonunda ekrana veda eden bir diziydi… atv ekranlarına gelmişti hatırlarsanız. Sonra aceleyle yayından kaldırılmış, final yapmasına bile fırsat verilmemişti. Dizide kadın ticareti yapan bir çetenin eline düşen yabancı uyruklu Felicia’nın hikayesini izlemiştik. Ablası Eva, Felicia’yı kurtarmak için kendini tehlikeye atmıştı defalarca… Felicia ise zorla çalıştırıldığı o günlerde hayata çete patronunun otizmli kardeşi Kutlu’yla beraber tutunmuştu. Hatta dizinin son bölümlerinde Kutlu’dan hamile olduğunu öğrenmiştik ama malum acele final nedeniyle hikaye yarım kalmıştı.

 

İşte bu hafta o hikaye başka bir dizinin içinde 20 Dakika’da tamamlandı. Uçurum’un senaristi Kerem Deren’in de senaristlerinden biri olduğu 20 Dakika birkaç dakikalık sahnelerle izleyiciye Uçurum’un finalini gösterdi. Çeteyi satan Melek’in koğuş arkadaşı kadın sayesinde Felicia kurtulmuş ve Kutlu’yla bebeklerini dünyaya getirmişti. Hatta bu sevimli çiftin bebekleriyle fotoğrafının yanında Felicia’nın izleyiciye veda ettiği görüntüler de ekrana geldi. atv’de başlayan dizi star tv’de aylar sonra, bambaşka bir hikayenin içinde noktalandı.

 

TV dünyasında onlarca işin harcandığı, Uçurum gibi sosyal mesajı beklenenin çok daha üstünde olan dizilerin bile göz kırpılmadan kurban edildiği günümüzde bu olay, dizisine yazık olan birçok senariste ilham olacaktır eminim. Bu ilk en çok da ekranların acınası halini göz önüne serdi. Uçurum izleyicisinin gülümsediği bu sürprizin yanında bu haftaki senaryo dizinin mükemmel bölüm finaliyle taçlandı.

 

İlk yayınından bu yana sürekli casting tartışmaları ve oyuncularının güzellik-çirkinlik mukayeselerinin gölgesinde kalan 20 Dakika’dan umudum bu bölümle bir hayli arttı. Zira Ezel ile başladığımız sürprizli son alışkanlığı Uçurum ve Suskunlar’dan sonra 20 Dakika’da da sosyal medyayı sarsarak görülmeye başlandı. Bu sürprizlerin devamı gelecek mi göreceğiz, yeniden başa dönersek bir Uçurum izleyicisi olarak son selamı başımın üstüne aldığımı söyleyerek yazıyı noktalıyorum. Fikrine sağlık Kerem Deren…

 

Haber Kanallarının Nevruz Yayınına “Yabancı” Kaldık

 

Uzun uzun yazmayacağım, politik tartışmaları bu köşede girmeye zaten niyetim yok ancak yazmadan edemediğim birkaç yayın notu var. Diyarbakır’daki tarihi Nevruz toplantısında Abdullah Öcalan’a ait satırlar ilk kez okundu, önce Kürtçe sonra Türkçe olarak. Haber kanallarımızdan kimi bu miting hakkında uzman tartışmalarını ekrana getirmeyi yeğlerken mektubun okunduğu dakikaları canlı yayınlamamayı tercih etti. Yayınlayanlar da o dakikalarda “yabancı” bir sesle izleyiciyi karşıladı. Kürtçe okunan metni tercüme edecek tek bir tercüman yoktu haber kanallarımızda…

 

Türkçe metin seslendirilene kadar Kürtçe bilmeyen kimse okunan metni anlamadı. Her cümlesi son dakika önemi arz eden metin dakikalarca ekranda benim gibi dil cahili izleyiciler için “yabancı” kaldığımız bir dille ekranda yer aldı. Üstelik bu toplantının tarihi önemi günlerdir konuşulurken… Ne acayip bir ülkeyiz, ne acayip “ulusal” haber kanallarımız var değil mi?

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter