Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

20 Dakika Kaç Bölüm Sürecek?

20 Dakika Kaç Bölüm Sürecek?
Üye: Gizem Merve Kaboğlu Pour Elle adlı 2008 yapımı bir Fransız filminin Hollywood’da The Next Three Days adıyla yapılan yeniden çekiminden uyarlanan 20 Dakika dizisi bu hafta, hatta yarın start alıyor. Dizi başlamadan sonunu düşünmek biraz endişe verici görünebilir ancak dizinin projelendirilmesinde biçilen ömrün 30 bölüm olduğunu öğrendiğim için yazma gereği duydum. Tabi bu süre içinde reytingler düşük gelir, yayından kaldırılır veya büyük başarı gösterir devam kararı alınırsa plan değişebilir.

 

“Zamanı unutturacak dizi” sloganıyla tanıtılan 20 Dakika’nın film uyarlaması olduğu göz önüne alınarak ne olursa olsun 1 sezondan uzun sürmemesi ve tadında bırakılması gerektiğini daha önce yazmıştım. Projelendirmenin de bu tespitle aynı düzlemde yapılması umut verici, 25 bölüm olarak tasarlanan ve onca kötü reyting karnesine rağmen (her ne kadar SBT ölçümü de olsa) yayına devam eden Son dizisi gibi 20 Dakika’nın da reyting rekorları kırmaması halinde sezon sonuna kadar ekranda tutulabileceğini düşünüyorum. Tabi bu en kötü senaryo...


Daha iyisi üzerinden yorum yaparken hataya düşülmemesi gerektiğini de şöyle belirteyim. TV tarihinin en beğendiğim işlerinden biri Bıçak Sırtı bu yanılgıya düşmüş, projelendirilen bölüm sayısının üstüne iyi sonuçlardan aldığı “gazla” bölüm ekleyerek devam kararı almıştı. Sonuç ise 30. bölümde acele bir finalle hafızalarda şimdi. Suskunlar’ın 28 bölüm sürdüğü Türkiye’de 20 Dakika için biçilen ömrün de kısa olmadığı kanaatindeyim, özetle 20 Dakika fazla uzatmadan tadında bırakacak... İyi olacak...



 

İşler Güçler’in Ara Vermesi Hayra Alamet Değil


İşler Güçler dizisi ara verdi. Dizinin sosyal medyadan aldığı desteğe rağmen bir türlü kanalına istenen niceliksel başarıyı sağlayamaması bu aranın nedeni olabilir mi? Elbette olabilir... Senaryo çalışmaları, sonraki 13 bölüm için yapılan hazırlıklar da olabilir elbette...

 

Ancak Ocak ayı malumunuz reklam düzenlemelerinin yapılması nedeniyle işlerin ara verdiği, 1-2 hafta kesintiye uğradığı bir dönem. İşler Güçler’in de ara vermesi bu yüzden “senaryo çalışması için verilmiş bir ara” değil. Diziye yeni karakterlerin gireceğinin açıklanması ise “dizi bitecek” endişesinden çok nasıl devam edecek sorusunu doğuruyor.

 

Dizi bütçelerinin reklamla amorti edilmesi üzerine yapılan anlaşmalarla oyuncuların yaratılan karakterlerle oynadığını reklamlardan yapımcının pay aldığını bu şekilde birçok dizi karakterini reklamlarda izlediğimizi de hatırlatmakta fayda var. (Bakınız: Yalan Dünya) Bu durum ne kadar itici gelse de sorun finansalsa İşler Güçler için bir çıkış yolu olabilir... Şu günlerde diğer dizilerde sıkça gördüğümüz dizi bütçesinin düşürülmesi de bir alternatif, tenzilat ihtimalini yapımcılar bilir elbette ancak dizinin en azından Star tv için miyadını doldurduğunu duyarsam şaşırmayacağım.

 

Zira Star tv’nin yaz dizisi olarak başlattığı İşler Güçler’in yeni sezonda sürekli yayın günü ve saatinin değişmesi, maç yayınları nedeniyle kesintiye uğraması veya neredeyse gece yarısı yayına alınması zaten kanalın dizinin başarısı için yeterli desteği vermediğinin kanıtı.

 

Yolun ne olacağı bilinmese de çıkış yolunu gösterecek kitlenin izleyici olacağı kesin. İşler Güçler izleyicileri söz sizde...

2012’nin En İyileri


Numaralandırma manasız, 2012 yılının en iyi işleri listemde Kayıp Şehir üst sıralarda. Uçurum ve Suskunlar da çıtayı yükselten işlerdendi ve en iyiler arasında sıralanmayı hak etti. İşler Güçler nasıl komedinin nasıl yapılacağının dersini verdiyse Behzat Ç. de polisiyenin en iyisi olarak ekranda tutunmayı başardı.

 

İyi yanlarının ağırlığı göze çarpsa da başrol erkek oyuncusundan ve reyting paniği sonucu senaryo çırpınışları ile puan kaybeden Ağır Roman’ın da benim için 2012’de iz bıraktığını söylemeden geçemeyeyim. 

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter