Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

Zamanda yolculuğu anlatan 8 muhteşem film!

Zamanda yolculuğu anlatan 8 muhteşem film!

Çılgın Konuklar - Just Visiting (2001)

Şovalye Thibault tam sevgilisi ile evlenmek üzereyken düşmanlarının yaptırdığı büyü ile kendini bir anda 20. yy. Amerika'sında bulur. Ve geri dönmek için Amerika'da büyücü aramaya başlar ama onlar için bu yüzyıl hiç kolay geçmez

 

 

Deja Vu (2006)

New Orleans'taki bir feribota konulan bombayla meydana gelen büyük patlamanın ardından kanıt toplaması için çağrılan Carlin, insanların beyninin içindeki "deja vu"ların her şeyden daha güçlü olduğunu keşfeder. Bu da, yüzlerce masum insanın hayatını kurtarmak için beyninin en derin dönemeçlerinde bir yolculuğa çıkmasına yol açar.

 

 

Hoş Kaza - Happy Accidents (2000) 

Ruby , Sam ile tanışana kadar sürekli yanlış erkeklerden etkilenen umutsuz bir romantiktir. Sam tatlı, hassas, içten...ve 2470 yılından gelmiştir. Sam'in sürekli Ruby'yi kurtarmak için zamanda geri gittiğini iddia etmesine rağmen-veya belki de bundan dolayı- Ruby ona aşık olur. Mantığı Sam'in deli olduğunu söylese de, kalbi o kişi olduğunu söylemektedir.

 

 

Yaşam Şifresi - Source Code (2011)

Kaptan Colter Stevens hız treninde uyanır ve buraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikri yoktur. Karşısında Christina adlı kendinin tanımadığı ama belli ki kadının kendini tanıdığı birisi oturmaktadır. Tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yansımasını görmesiyle şok olur ve cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği vardır. Aniden trende büyük bir patlama meydana gelir.

 

 

Kelebek Etkisi - The Butterfly Effect (2004)

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan Evan zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine!

 

 

12 Maymun - Twelve Monkeys (1995)

1997’de ortaya çıkan bir virüs, 5 milyar insanın ölümüne yol açar. Çok az sayıda insan, yer altına çekilip virüsten korunmayı başarır. Kurtulanlar, çözüm bulabilmek için bir zaman makinesi geliştirirler. Henüz test aşamasında olan cihazı kullanmak üzere, mahkumlardan James Cole’u seçerler. Cole, ilk denemesinde yanlış bir tarihe gider. Başarılı olan ikinci denemesi sonucunda, kendisini 1990’da bir akıl hastanesinde bulur.

 

 

Geleceğe Dönüş - Back to the Future (1985)

Zamana yaptığı bu histerik ve sürprizlerle dolu yolculuğu sırasında Marty'nin geleceğe dönebilmek için garantilemek zorunda olduğu çok önemli bir şey vardır. O da gelecekte bıraktığı anne ve babasını tanıştırıp, bir şekilde birbirlerine aşık olmalarını sağlamaktır.

 

 

Yokedici - The Terminator (1984)

 

2029 yılının kıyamet sonrası Los Angeles'ında Skynet adlı yapay zeka ürünü bilgisayar sistemi 1990'larda büyük bölümünü yok ettiği insan ırkının kurtulmayı başaran direnişçilerine karşı savaşmaktadır. Direnişçiler Skynet'e karşı başarıya ulaşmadan hemen  önce Skynet savaşçı Terminatör'lerinden birine zamanda yolculuk yaptırarak onu geçmişe göndermeyi başarır. Terminatör'ün görevi direnişçilerin başı olan John Connor'ın annesi Sarah Connor'ı öldürmektir.

 


YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter