Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

Üstüne kar yağmış filmler!

Üstüne kar yağmış filmler!
Karın yağmasını fırsat bilip evde sıcak battaniyelerin altında sinema keyfi yaşamak isteyenlere dev hizmet. Sizler için üstüne kar yağmış filmleri seçtik...

 

Fargo (1996)

Fargo, senaryosu, yapımı ve yönetimi Coen Kardeşler'e ait, 1996 yapımı ABD'li sinema filmi. Orta Batı Amerika'da geçen film, bir araba satıcısının (William H. Macy), 1.000.000$'lık fidye almak amacıyla karısını kaçırmaları için iki adamı (Steve Buscemi ve Peter Stormare) tutması hakkındadır. Kaçırma olayı bir dizi cinayete sebep olur ve hamile polis memuru Gunderson (Frances McDormand) bu cinayetleri araştırmaya başlar. 69. Akademi Ödülleri'nde Fargo iki Oscar kazandı: En İyi Özgün Senaryo Ödülü ve En iyi Kadın Oyuncu Ödülü (Frances McDormand). Film ayrıca BAFTA Ödülü (David Lean Yönetmenlik Ödülü - Joel Coen) ve 1996 Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülü de dahil olmak üzere pek çok uluslararası ödül kazandı. "Fargo", 2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

 

 

Şahane Hayat ( 1946)

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Frank Capra 'nın yaptığı filmin başrollerinde James Stewart , Donna Reed, Lionel Barrymore ve Thomas Mitchell oynamışlardır. Filmin senaryosu Philip Van Doren Stern 'in "The Greatest Gift" (En Büyük Armağan) adlı hikâyesinden uyarlanmıştır. Filmin senaryosunda Capra'nın da imzası vardır. Filmin siyah beyaz görüntülerini Joseph F. Biroc'un çektiği bu romantik dramın müziği Dimitri Tiomkin'e aittir. Capra'ın 'en sevdiğim filmim' dediği "Şahane Hayat" yönetmenin 1930'lu yıllarda sıklıkla işlediği iyimserlik temasına tekrar başarıyla geri döndüğü filmidir. Film tarihçileri ve eleştirmenlerin klasik bir Charles Dickens hikâyesi olan "A Christmas Carol" (Bir Noel Şarkısı) ile paralellikler kurdukları bu romantik fantezide insan doğasının karanlık yönleri irdelenir. Filmde, iflas etmiş çaresiz bir iş adamının, intiharın eşiğindeyken karşısına çıkan bir melek tarafından, kendisinin hiç yaşamamış olduğu bir dünyanın neye benzeyeceğinin gösterilmesi, bunun sonucunda da iş adamının aslında farkına varmadan Dünyayı olumlu yönde değiştirecek birçok şey yapmış olduğunu anlaması, yani 'şahane bir hayat' yaşamış olduğunun farkına varması anlatılmaktadır.

 

 

Şey (1982)

Şey, 1951 yapımı Christian Nyby filmi The Thing from Another World'un yeniden yapımıdır. Ancak yeniden çekimde 1951 yapımına esin kaynağı olan John W. Campbell, Jr.'ın yazdığı "Who Goes There?" romanına daha sadık kalındı. Film buzda donduktan sonra canlandırılan şekil değiştirebilen bir uzaylı yaratık hakkındadır. Yaratık Antaktika'daki bir bilimsel araştırma istasyonuna sızar ve Norveçli araştırma ekibini öldürür. Yakınlardaki bir Amerikan araştırma ekibi olayı araştırır ve sırayla yaratığın saldırısına uğrarlar.

 

 

Bugün Aslında Dündü (1993)

Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü), 1993 yılında sinemalarda gösterilmiş bir komedi filmidir. Harold Ramis tarafından yönetilmiştir. Başrolde Bill Murray ve Andie MacDowell oynamıştır. "Groundhog Day", 2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir. Bir televizyon kanalında hava durumu sunucusu olan Phil Connors, Punxsutawney kasabasındaki geleneksel Groundhog Day şenliklerine gönderilmiştir. Bu pek de isteyerek yaptığı bir görev değildir. Bu karakterin her sabah kalktığında hep aynı günü, 2 Şubat Dağsıçanı festivalinin yapıldığı günü yaşamasıyla gelişen olaylar anlatılmaktadır.

 

 

Jack Frost (1998)

Noel Günü babasının ölümünden bir yıl sonra, genç çocuk bir kardan adam yapar ve ona babasının kıyafetlerini giydirir. O gece çocuğun dileği gerçek olacaktır: Babası, bir kardan adam olarak hayata geri döner. Film çekilmeden 2 yıl önce, daha tasarım halindeyken insanları öldüren mutant bir kardan adam fikriyle doğmuş. O da ilginç olabilirmiş ancak bu haliyle de en azından eli yüzü düzgün bir aile filmi çıkmış ortaya.

 

 

Salak ile Avanak (1994) 

Başrollerinde Jim Carrey ve Jeff Daniels'in oynadığı komedi filmi. Lloyd girdiği tüm işlerde dikiş tutturamayan, sık sık iş değiştiren ve pek de akıllı olmayan biridir. Havaalanında karşılaştığı ve ilk görüşte aşık olduğu bayan çantasını havaalanında bırakmış ve uçakla Aspen'e gitmiştir. Lloyd çantasını ona ulaştırmak için kendisinden hiçbir farkı olmayan arkadaşı Harry'ide yanına alarak bayanın peşinden Kayak ve Turizm merkezi Aspen'in yolunu tutar. Yolda başlarından türlü komik olaylar geçen bu ikilinin sahibine ulaştırmak için götürdükleri çantanın içinin ağzına kadar para dolu olduğundan habersizdirler. Taa ki günler sonra Aspen'e ulaşıncaya kadar...

 

 

Zor Ölüm 2

Artık bir efsane haline gelmiş olan Zor Ölüm serisinin en iyi bölümü. Dedektif Mcclain bir kez daha başını derde sokmuştur. Washington’un Dulles havaalanı üzerinde turlamakta olan yolcu uçağında karısı da bulunmaktadır. Havaalanı iniş sistemi teröristler tarafından ele geçirilmiştir ve onların kontrolündedir. John, nerdeyse her hareketine muhalefet eden havaalanı yetkililerine rağmen teröristleri yenmeli ve uçağın yakıtı bitmeden yere inmesini sağlamalıdır.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter