Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

"SİZİ AYAKTA TUTACAK 6 FİLM" SERİSİ

:: Videolar "SİZİ AYAKTA TUTACAK 6 FİLM" SERİSİ
Yazar: Korcan Evin Korku / Gerilim tarzı sevenlerin kaçırmaması gereken bu 6 filmi şiddetle tavsiye ederim. Şimdiden iyi seyirler.

6 Films to Keep You Awake ( Peliculas para no dormir )

 

Peliculas Para No Dormir, 2006 yılında Tv için hazırlanmış korku-gerilim temalı altı filmden oluşan başarılı bir mini seridir. İspanyol korku sinemasının gündemde olmasının temellerini atan bu mini seride serideki tüm filmler sinema için yapılmış birçok filmden daha fazla atmosfer ve kurgu bütünlüğü içeriyor. Ortalama 70-75 dk süren  tüm filmler Masters of Horror serisi gibi birbirlerinden bağımsız bölümlerden oluşuyor. Korku / Gerilim tarzı sevenlerin kaçırmaması gereken bu 6 filmi şiddetle tavsiye ederim. Şimdiden iyi seyirler.


Regreso a Moira ( Spectre ) - Filmin yönetmeni Mateo Gil , aynı zamanda yönettiği filmlerin de senaristi. Yazdığı filmler arasında Tesis, Open Your Eyes (Vanilla Sky) ve The Sea Inside bulunan yönetmenin önceki senaryolarına baktığımızda nasıl bir filmle karşılaşacağımız anlamak mümkün. Filmin konusu : Yaşlı bir yazar büyüdüğü kasabayı ziyarete gider. Anıları canlanır ve kasabanın sokaklarında gezmeye başlar. Gezerken küçükken aşık olduğu kadını görür. Kadın bir yaş bile yaşlanmamıştır. Kadını takip eder ve bunun gizemini çözmeye çalışır. Fakat bulacağı şeye hiç hazırlıklı değildir. Spectre ağır ilerlemesine rağmen izleyeni sıkmıyor, uyutmuyor.


 

La Culpa ( Blame ) - Filmin yönetmeni Narciso Ibáñez Serrador'u "Who Can Kill a Child?" ve "The House that Screamed" adlı filmlerden hatırlıyoruz. Filmin konusu :Tek başına bir anne olan Gloria'nın ekonomik problemleri ortaya çıkınca, iş arkadaşı Dr. Ana Torres onu altı yaşındaki kızıyla yaşadığı büyük evinde yaşamaya davet eder. Ev aynı zamanda bir jinekoloji kliniği olarak kullanılmaktadır. Bunun karşılığı olarak, Gloria Ana'ya asistanlık yapacaktır. Kısa sürede Gloria, Ana'nın kliniği bir kürtaj kliniğine çevirdiğini, lezbiyen olduğunu ve kendisine aşık olduğunu keşfeder. Blame serinin en zayıf halkası olmasına rağmen asla vasat değil.


 

La Habitacion Del Nino ( The Baby’s Room ) - Mutant Action, Day of the Beast, Common Wealth, gibi filmlerin yönetmeni olan Álex de la Iglesia kesinlikle serinin en iyi filmini çekmiş. Filmin konusu : İspanya'da Juan ve eşi Sonia'nın mükemmel bir hayatları vardır. Yeni bebekleri olmuştur ve iyi bir mahallede onarılması gereken eski bir eve taşınmışlardır. Juan'ın kız kardeşi ve onun kocası çifti ziyarete geldiklerinde onlara bir bebek monitörü verirler. Gece boyunca Juan ve Sonia sesler duyarlar fakat odada kimse yoktur. Ertesi gün Juan eve bir alarm sistemi kurar ve bebek odasını gözlemlemeye başlar. Juan odada bir adam görünce bıçağını alır ve oğlunu korumaya gider. Fakat Sonia Juan'ın deli olduğuna inanmaktadır ve bu yüzden annesinin evine taşınır. Bu arada gazeteci bir arkadaşı Juan'a paralel evrenlerden bahseder ve o evden ayrılmasını, yoksa paralel evrende sıkışıp kalacağını söyler. Gerilim dozu yüksek olan bu filmi asla unutamayacağınız kesin.


 

Cuento De Navidad ( The Christmas Tale )  - REC filmlerinin üçüncüsünü yöneten Paco Plaza’nın elinden çıkmış olan filmin konusu: 1985 yılında bir kıyı şehrinde arkadaşlar Koldo, Peti, Tito, Eugenio ve Moni, ormanda sıkışmış, Noel Baba kostümlü bir kadına rastlarlar. Grubun bir kısmı polis merkezine gidip yardım isterken, diğerleri bir ip bulup kadına yardım etmeye çalışırlar. Polis merkezine giden grup, kadının aranan bir soyguncu olduğunu öğrenirler. Ormandaki grup da kadını aç susuz orada bırakmakla tehdit edip çaldığı parayı vermesini isterler. 80’lerin nostaljisini yaşamak isteyenler için ideal olan The Christmas Tale, Stephen King’in Stand By Me filminin biraz daha piskopatçası olmuş.


 

Adivina Quien Soy ( A Real Friend ) – Filmin Yönetmeni Enrique Urbizu , aynı zamanda Johnny Depp’in başrolde oynadığı gerilim filmi The Ninth Gate (9.Kapı)’nın senarisiti. Filmin konusu : Estrella iyi bir öğrenci ve zeki bir gençtir fakat okulda dışlanmaktadır. Estrella boş vakitlerini korku romanları okuyarak ve korku filmleri izleyerek geçirirken annesi de bir hastanede hemşiredir. En sevdiği yazar Stephen King'dir. Annesi Angela'nın çözülemeyen bir travması vardır ve hem hastanedeki yabancılarla hem de apartmanlarının kapıcılarıyla garip şekilde seks yapma alışkanlığı vardır. Birçok korku/gerilim filmlerinin karakterlerine göndermeler yapan film A Real Friend,fantastik gerilim türüne iyi bir örnek.


 

Para Entrar a Vivir ( To Let ) – Jaume Balaguero, REC serisini hayata geçirmiş ve toplam 3 filmini yönetmiş bir yönetmen olarak, serinin en heyecanlı filmine de el atarak kendine has üslubu ile renk katmış. Filmin konusu :  Mario ve hamile sevgilisi Clara'nın acilen bir ev bulmaları gerekmektedir. Çünkü evlerini satmışlardır ve taşınmak için 15 günleri vardır. Mario'ya güzel bir evin reklamı ulaşınca, sevgilisi Clara'yı kendisiyle beraber gidip evi görmeye ikna eder. Şehirden oldukça uzağa giderler ve terk edilmiş bir mahalledeki eski bir evin önünde bir emlakçı ile tanışırlar. Çift daireyi gördüklerinde pek de beğenmezler fakat kalmak zorundadırlar. To Let, Serinin en temposu düşmeyen ve sürekli bir gerilim yaşatan filmlerinden birisi.


 

Serinin tüm filmlerinin tanıtımını yapan videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter