Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

Popüler Sinema Yazarlarından 2016 Yılının En İyi Filmleri

Popüler Sinema Yazarlarından 2016 Yılının En İyi Filmleri
Popüler sinema yazarları 2016 yılında izleyip en beğendikleri filmleri sizler için seçtiler.

Korcan Evin

 

Rogue One - A Star Wars Story - "Rogue One, daha önce seyrettiğimiz Star Wars filmlerinden çok daha farklı olduğu halde, taşıdığı nostaljik ruhu ile A New Hope’a bağlı kalmayı başarıyor. A New Hope’un açılış jeneriğinde bahsedilen “Ölüm Yıldızı’nın planları asiler tarafından çalınmıştır” cümlesinin uzun metrajlı halini anlatan bu öykü, ilk üçlemeye duyduğu saygıyı izleyenlere çok iyi yansıtıyor." 


Arrival - "Bilim-kurguyu şiirsel ve yalın bir dille anlatırken, diğer yandan aklın sınırlarını zorluyor."

 

Don't Breathe - "Sessizliğin ve karanlığın hakimiyeti üstümüzde ancak bu kadar iyi gerginlik yaratabilirdi. Don't Breathe ev istilası türünün en iyilerinden."

 

Captain Fantastic - " Film, içinde bulunduğumuz sistemin bizi nasıl çöpe çevirdiğini eğlenceli bir dille anlatan, yer yer düşündüren ve üzen yapısıyla birlikte organik bir aileyi de bizimle tanıştırıyor."

 

Hacksaw Ridge - "Onur, sevgi, inanç , kahramanlık ve vicdan üzerine kurulu yeri geldiğinde gözleri dolduracak kadar etkili, görkemli savaş sahneleri ile yüklü son zamanların en sarsıcı savaş dramalarından birisi."


 

Gizem Şimşek

 

Conjuring 2 - "Korku türünde yaratıcılığın azaldığı bu dönemde, etkileyici korku sahneleriyle beklentilerimizi fazlasıyla karşılayan az sayıdaki korku filmlerinden biri olarak öne çıkıyor."

 

The Handmaiden - "Güneykore yapımı olan film; şehvet, entrika ve cinsel eğilimin gerilimle harmanlanıp masalsı ve büyülü görsellikle beyaz perdeye yansıtıldığı izlenilesi yapımlardan biri."

 

Gods of Egypt - "Hollywood tarafından sıklıkla karşımıza çıkan Yunan Mitolojisi'ne bir alternatif olan Gods Of Egypt, görsel efektleriyle adeta büyülüyor."

 

The Brand New Testament - "Belçika-Fransa ve Lüksemburg ortak yapımı olan Le Tout Nouveau Testament, Gerçeküstü kurgusu ve olağanüstü metaforlarıyla seyirciyi içine çeken bir tanrı taşlaması."

 

Munafik - "Syamsul Yusof’ın yönettiği Malezya yapımı Munafik, İslami korku unsuru olan cin üzerinden yaratıcı sahneleri ve başarılı senaryosu ile fark yaratıyor."


 

Müge İbrikçi  

 

A Perfect Day - "Savaşın anlamsızlığını ve nasıl sonuçlara yol açtığını farklı bir açıdan görmek isteyenler için ideal bir yapım olan A Perfect Day, drama boğmadan hicvetmeyi başarabilen bir yapım."

 

Land of Mine - "II. Dünya Savaşı sonrasında geçen film, özetle büyüklerinin hatasını ağır bir şekilde ödeyen çocukları konu ediniyor. Rahatsız edici tarihi bir gerçeğe ışık tutan yapım, kasvetli bir savaş sonrası draması."

 

Men & Chicken - "Danimarkalı yönetmen Anders Thomas Jensen’den tuhaf ve gizemli bir aile komedisi. Bilim, din ve ahlaki değerleri eleştiren, büyüklere masallar tadında absürt bir hikayeye sahip olan film, yönetmenin tarzından hoşlananlara tavsiye edilir."

 

The Girl with All the Gifts - "Fazla aksiyon içermeyen dramatik bir zombi filmi. Distopik bir ortamda geçen yapım, salt korku ve kan içermiyor, görselden çok senaryosu ile dikkat çekiyor. Verdiği mesajlar ve küçük göndermeler ise filmin çıtasını yükseltiyor." 

 

The Handmaiden - "Erotizm ile gerilim dozu yüksek, merak uyandıran kurgusu ve görselliğiyle The Handmaiden, Chan-wook Park’tan beklenen her şeyi veriyor. İzleyiciyi kandırmayı seven olay örgüsü ile dikkat çeken film, 1930’ların Kore’sinde geçen bir kara film tadı veriyor."

 

 

Deniz Çobaner

 

Arrival - " Kurgu, sinematografi, özgün hikâye ve harika oyunculukları efsunlu ruhuyla birleştirerek kusursuz bir film olan Arrival, bence son yılların ve özellikle de bu yılın en iyisi."

 

The Neon Demon - "Refn’in parıltılı ama tekinsiz moda dünyasına sembolik bakışı, masumiyetin dönüşümü ve içgüdülerin uç noktalarında gezinen filmi hipnotize edici haliyle uzun yıllar akıllardan silinebilecek gibi değil."

 

Don't Breathe - "Tek mekân gerilimi denildiğinde akla ilk gelen film olma özelliğini kazanan Don’t Breathe, sonuna kadar izleyiciyi kıvrandıran senaryo ve akışıyla bundan sonraki gerilim filmleri için çıtayı arşa çekti bile." 

 

Hunt for the Wilderpeople - "Baş belası bir ufaklık ile huysuz bir ihtiyarın hikayesi tanıdık olsa da, bu ikiliyi yaban hayatına entegre ederek yer yer absürd komediye kadar giden yılın en eğlenceli ve iç ısıtıcı filmlerinden oldu Hunt for the Wilderpeople."

 

The Wailing - "Bünyesinde korku türünün nerdeyse bütün unsurlarını barındırmasına rağmen çorba olmadan, izleyicisini soluksuz ve diken üstünde tutmayı başaran nadir –ve belki biraz da deneysel-  filmlerdendi The Wailing."


 

Melis Zararsız

 

Doctor Strange - "Marvel dünyasından farklı bir süper kahraman! Benedict Cumberbatch'in can verdiği karakter bir yana, The Ancient One rolüne muhteşem yakışmış olan Tilda Swinton da bu mistik hikayeye çok şey katmıştı. Yönetmen Scott Derrickson'ın yarattığı büyülü atmosferi de es geçmeyelim."

 

Captain Fantastic - "Matt Ross imzalı filmde çocuklarını medeniyetten uzak, doğaya yakın yetiştiren hippi ruhlu bir babanın yaşadıklarını izliyoruz ve kuşkusuz zaman zaman hepimizin aklından geçen alternatif bir yaşam fikrini beynimizde bir kez daha gezdiriyoruz rengarenk bir sinematografi eşliğinde..." 

 

Babamın Kanatları - "Kanımca yılın en başarılı Türk filmi. Bir diğeri de Tereddüt aslında, ikisi de senaryosuyla, oyunculuklarıyla, derdini anlatım biçimiyle neredeyse ders niteliğinde."

 

Rogue One - A Star Wars Story -  "Fazla söze gerek yok, Star Wars evrenindeki bu farklı hikaye bizi hayal kırıklığına uğratmadığı gibi tahminlerimizden daha fazla sevdik. Hem eğlendik, hem heyecanlandık, hem de "umut" dolduk biraz ve hüzünlendik. İyi geldi bize."

 

I, Daniel Blake - "Ken Loach, sinemasını yakından takip ettiğim bir yönetmen. Bu sene I, Daniel Blake bizi fazlasıyla derinden sarstı. Sistemdeki bürokratik çarpıklıklar sonucu alelade yaşayan insanların trajedisini damardan vermiş yönetmen doğrusu, acımamış bize."


 

Deniz Ali Tatar

 

The Hateful Eight - "Kanı ve aksiyonu ile son zamanlarda westerni bana sevdiren adam olarak göğe koyduğum Tarantino’nun “The Hateful Eight” bence, bu yılın iyileri arasında listenin başında gelir. Beklenmedik olayları, bitmek tükenmek bilmeyen heyecanı, ilginç karakterleri ve oyunculuklarla film bir kez daha beni Tarantino hayranı yaptı…"

 

Rauf - "Çok iyi vizyon şansı yakalayamadı belki ama, festival izleyicisinin kalbini çok güzel kazandı “Rauf”. Hikâyesiyle, muhteşem görüntü işçiliğiyle, Kiarostami izleri ve özellikle o “pembe” vurgusuyla yılın gerçekçi ve en başarılı yerli yapımı oldu."

 

Spotlight - "Yılın Oscar ödüllüsü Spotlight, gerçeği bu kadar derinlemesine zihinlerimize işlemesi, oyuncuların karakterlerini bu kadar benimseyip izleyiciye geçirmesi ve tabuları yıkan gücüyle kesinlikle bu listede olmaya değer…"

 

Annemin Yarası - "Farklı coğrafyaları içine almasındaki başarısıyla ve öz hikayesini unutturmadan izleyicisine vermesiyle akıllarda yer eden Annemin Yarası da bu listedeki yerini alıyor. Hak ettiği değeri alamasa da yaralara merhem olan film gerilme, korkma, eğlenme ve gülme ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladı."

 

A Bigger Splash - " Akdeniz görüntüleriyle güzel bir esinti yaşatıp, film boyunca izlediğimiz olayların kurgusunu başarılı şekilde ortaya koyan ve yine bu listede olmayı hak eden bir yapım A Bigger Splash."


 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter