Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

KAHVE KOKAN FİLMLER

KAHVE KOKAN FİLMLER
Üye: Sena Pasin İşte izlerken kahve kokusunu burnunuza kadar getirecek, “Kahve Kokulu Filmler” listesi.

Sabahları ayılmak için, gün içinde kendimize gelmek için, akşamları dost sohbetlerine eşlik emesi için, ya da her ne sebepten olursa olsun; kahve içmeyi seviyorsanız, kendinize hemen bir fincan hazırlayın. Çünkü aşağıdaki filmler kahvesiz gitmez. İşte izlerken kahve kokusunu burnunuza kadar getirecek, “Kahve Kokulu Filmler” listesi.


Breakfast at Tiffany's  (1961) Tiffany'de Kahvaltı


Amerikalı yazar Truman Capote'nin 1958'de yayımladığı kısa romandan filme uyarlanan Breakfast at Tiffany's, sinema tarihinin unutulmaz filmlerindendir. Filmde Audrey Hepburn'ün canlandırdığı Holly, Tiffany's adlı mücevher dükkanının önünde kahvesini içerek kahvaltı yapar ve kendini daha iyi hissetmeye çalışır. Biz de bir fincan kahve ile Moon River'ı mırıldanırken buluruz kendimizi. 


 

The Usual Suspects (1995) Olağan Şüpheliler


Christopher Mc Quarrie'nin yazıp Bryan Singer'in yönettiği 1995 ABD yapımı bu neo-noir, bize kahvenin zihin açan etkisini gösterir. Dedektif Dave kahvesinden bir yudum aldıktan sonra birden gerçekleri fark etmeye başlar. Elindeki kahve fincanı dramatik bir şekilde yere düşer. Meşhur Türk suç makinesi Kayser Söze'nin kim olduğunu anlar. Biz de bu sahne de fincanımızdan bir yudum alıp olay yumağının nasıl da çözüldüğünü görürüz. 


 

Pulp Fiction (1994) Ucuz Roman


Tarantino'nun unutulmaz filmi Ucuz Roman'daki kahve sahnesinde Samuel L. Jackson, John Travolta ve Tarantino'nun kendisi oynuyor. Üzerlerindeki kan lekelerine aldırış etmeden ve sanki az önce bir cinayet işlenmemiş gibi içtikleri kahvenin ne kadar iyi olduğundan bahseden ekip, bize iyi bir kahvenin her şeyi unutturan tadını anlatır. Jimmie'nin gurme işi kahvesi bize, bir yerlerde bir espresso makinemiz olduğunu da hatırlatabilir.


 

Amelie (2001)


Jean-Pierre Jeunet'nin yönettiği,  Audrey Tautou’nun başrolde oynadığı son zamanların en naif ve en tatlı romantik komedisi, zaten çoğunlukla Amelie'nin çalıştığı kahve dükkanında geçiyor. Hal böyle olunca kahvenin başrolde olması kaçınılmaz oluyor. Basit zevkleri ve küçük mutlulukları olan 22 yaşındaki Amelie, insanlara iyilik yapmak ve hayatlarını güzelleştirmek için bazı naif yöntemlere başvuruyor. İş arkadaşı ile müşterisini birbirine aşık etmek için, Joseph'in (Dominique Pinon) üzerine kahve dökmesi de bu yöntemlerden biri. Söylemeye gerek yok, bu filmde kahve kokusu, aşk kokusu ile birbirine karışıyor.


 

Coffee and Cigarettes (2003) Kahve ve Sigara


Coffee and Cigarettes, kahve ve sigara etrafında dönen birden fazla kısa filmin birleşiminden oluşuyor. Ünlü bağımsız sinema yönetmeni Jim Jarmusch, bu kısa filmleri uzun bir zaman dilimi içinde çekmiş. Örneğin; Roberto Benigni ile komedyen Steven Wright'ın oynadığı altı dakikalık ilk kısa film 1986'da Saturday Night Live'de yayınlanmak üzere çekilmiş. Steve Buscemi ile sekiz dakika uzunluğundaki Coffee and Cigarettes: Memphis Version ise ilk filmden 3 yıl sonra çekilmiş. Müzisyenler Tom Waits ile Iggy Pop'un rol aldığı 12 dakikalık Coffee and Cigarettes: Somewhere in California ise 1993'te çekilmiş. Coffee and Cigarettes; ismiyle müsemma bir film. İzlerken muhakkak bir fincan koyu kahve bir de sigara istiyor.  

 

 

 

The Bucket List (2007) Şimdi ya da Asla


Kanser hastası iki adamın (Bu adamlar Jack Nicholson ve Morgan Freeman oluyor) ölmeden önce yapmak istedikleri şeylerden oluşan listelerini uygulamaya başlamalarını anlatan The Bucket List, güzel bir dostluk filmi. Filmin kahveyle ilgili olan kısmına gelirsek; Edward avukatına kendisi için son derece değerli olan bir şeyi, kopi luwak kahvesini ikram eder. Avukatının kahveden bir yudum aldıktan sonra yalnızca "iyi" diyerek yorumlaması ise onu oldukça sinirlendirir. Kahve seven insanlar, sevmeyenleri biraz sinir bozucu bulabilirler. Özellikle iyi bir kahvenin hakkını vermiyorlarsa.


 

The Green Hornet (2011) Yeşil Yaban Arısı


Britt Reid'in (Seth Rogen), ölen babasının sadık adamı Kato'nun (Jay Chou) kendi icadı olan kahve makinesiyle kahve hazırlaması, köpüğü ile zarif bir desen yaratması ve onu tattırması, her izleyiciyi en yakın kahve dükkanına, bir latte içmeye sürükleyecek kadar güzel bir sahnedir.


 

Thor (2011)


Chris Hemsworth tarafından canlandırılan Thor, Natalie Portman tarafından canlandırılan Jane Foster'ın şaşkın bakışları önünde büyük bir kahvaltıyı iştahla mideye indirir. Klasik bir Amerikan kahvaltısının yanında sunulan kahveyi de mideye indiren Thor, anlaşılan bu dünyevi lezzetle ilk kez karşılaşıyordur. Yapılması gereken en mantıklı şeyi yapar; bir tane daha ister! Bu sahne ile de anlarız ki; bir fincan kahve  bazen Thor'un çekici güçlü olabilir. 


 

The Water Diviner (20114) Son Umut


Yönetmenliğini Russell Crowe'un yaptığı 2014 Avustralya, Türkiye, ABD ortak yapımı filmin başrollerinde; Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan var. Çanakkale Savaşı'nda kaybolan oğullarını bulmak için Gelibolu'ya gelen Avustralyalı bir babanın anlatıldığı film, Türk kültürüne ait küçük nüanslar içeriyor. Bunlardan biri de, elbette Türk kahvesi ve falı.Türk kahvesi içip fincanı kapayan bir Russell Crowe görmek, zaten başlı başına filmi izlemek için bir sebep. Bu sahne sebebiyle, Türk kahvesi sevenleri de unutmamak gerek.


 

Fight Club (1999) Dövüş Kulübü


 

Chuck Palahniuk tarafından 1996 yılında yazılan, David Fincher tarafından 1999 yılında aynı isimle beyaz perdeye uyarlanan, baş rollerinde Brad Pitt ve Edward Norton'un olduğu kült film hakkında söylenecek çok fazla şey yok aslında. Filmin hemen hemen her sahnede meşhur bir kahvecinin karton bardaklarının görünmesinden başka...


 

Twitter.com/senajosephine 

Etiketler: kahve, özel dosyalar, filmler,

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter