Popüler Sinema

Paylaş
Dosyalar

EN İYİ 10 GÜNEY KORE DİZİSİ

EN İYİ 10 GÜNEY KORE DİZİSİ
Üye: Emine Akbay Ülkemizde de dâhil olmak üzere dünyada popüler olmuş En iyi 10 Güney Kore dizisine göz atarak bizde bu dünyanın içinde bir gezintiye çıkalım.

Güney Kore, yayınladığı birbirinden farklı dizileriyle kendinden söz ettirmeye devam ederken tüm dünyaya başarılı bir şekilde dizilerini pazarlamayı başarıp, izleyici sayısını da günden güne arttırmayı ihmal etmiyor. Özellikle, bu sene ülkemizde yayınlanan birçok yerli dizinin yarısında fazlasının kore dizilerinden uyarlama olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Kore dizileri alışılagelmiş yabancı dizilerin aksine bir sezonda en az 16 bölümden oluşuyor. Bu diziler için ,kendi klişeleri içinde kaybolmuş ve bir o kadar da hayata yaklaşımları farklı, senaryoları basit ya da karmaşık bile olsa seyirciyi bazen mutlu eden, bazen de düşündüren yapımlar olduğunu söylemek güç değil. Ülkemizde de dâhil olmak üzere dünyada popüler olmuş En iyi 10 Güney Kore dizisine göz atarak bizde bu dünyanın içinde bir gezintiye çıkalım.

 

Secret Garden (2010)

 

Sahibi olduğu alışveriş merkezinin yöneticisi olan Kim Joo Won'un (Hyun Bin) tesadüf eseri tanıştığı dublör Gil Ra Im(Ha Ji Won) arasında ki olayları konu alan dizi, zengin oğlan fakir kız klişesinin en güzel işlendiği ve Güney Kore dizi sektöründe efsaneleşmiş yapımlardan biri olarak yerini almıştır. Bir çok replik, sahne ve kıyafetler dizi yayınlandığı sırada olay olmuştur. Özelikle Hyun Bin ve Ha Ji Won'un oyunculuğu bir çok kesimi kendine hayran bırakacak kadar başarılı olduğunu belirtmeliyim. Romantik- komedi türüne biraz da fantastik öğelerin serpiştirildiği bu dizi 20 bölümden oluşuyor. 


 

Sungkyunkwan Scandal (2010)

 

Jaseon dönemimin hüküm sürdüğü yıllarda geçen bu gençlik dizisi, Sungkyunkwan üniversitesinde geçiyor. Babası ölmüş, erkek kardeşi ve annesinden sorumlu Kim Yoon Hee (Park Min Young) para kazanmak için erkek kılığına girmiştir. Sungkyunkwan Üniversitesi giriş sınavına para karşılığı kopya verme girişiminde bulunurken Lee Seon Joon'un (Park YooChun) yakalanır fakat onu şikayet etmek yerine yardım eder ve okula girmesini sağlar. Okulun sert çocuğu  Moon Jae Shik (Yoo Ah In) ile de oda arkadaşı olur. Kim Yoon Hee'nin okula ilk girdiği günden beri onları izleyen Gu Yong Ha (Lee Joon Ki) arasında başlayan hikayenin anlatıldığı dizi, görünüşte tarihi dizisi gibi olsa da aslında sadece görüntüden ibaret olduğunu söyleyebilirim. Teknolojik alet olmayışı ve kıyafetlerin farklı olması dışında günümüz dizilerinden bir farkı yok aslında. Yer yer çok klişe olayları olmasına rağmen dizi genelinde oldukça  eğlenceli ve farklı. Tarihe espirili bir dille yaklaşmaları, içine gençlik hikayesi katmaları ve başrolde yer alan dörtlünün reddedilemez uyumu diziyi alıp götürüyor. Eğlenmek istiyorsanız 20 bölümden oluşan bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim.

 

 

A Gentleman's Dignity (2012)

 

20 bölümlük 2012 yapımı romantik komedi türünde bir dizi. Kırklı yaşlara gelmiş dört yakın arkadaşın okul yıllarından başlayan arkadaşlıkları, birbirleriyle ve kadınlarla olan ilişkileri dizinin ana konusu. Karakterlerin aralarındaki dostluklarını ve tepkilerindeki doğallıklarını izlerken çok eğleneceksiniz. Kısaca, romantizm tadında bir komedi ile başa başa kalacaksınız.  Ayrıca dört kafadarın bölüm başlarında yayınlanan hikayeleri ise senaryoya farklı bir hava katıyor. 


 

I Miss You (2012)

 

Han Jung Woo (Yeo Jin Goo) ve Lee Soo Yeon (Kim So Hyun) henüz 15 yaşında iki gençtir. Bu iki genç birlikte yüreklerine ilk aşkın tohumlarını ekmiş sonunda yaşadıkları acı dolu bir olay sonrası ayrılmak zorunda kalmışlardır. Bu ayrılık onların hafızasında derin bir yara açmıştır. Lee Soo Yeon (Yoon Eun Hye) gelecek vaat eden bir tasarımcı ve Han Jung Woo (Park Yoo Chun) ise acı dolu geçmişi yüzünden cesur bir dedektif olduktan sonra birgün karşılaşırlar. Birbirlerine kırgın olmalarına rağmen derinlerde bir yerde birbirlerine hala büyük bir aşk yaşayan bu ikilinin Soo Yeon tarafında ise her daim yanında olan Harry Barison (Yoo Seung Ho) vardır. Hikayenin ilk aşk üzerine olan kurgusu ve karakterlerin işleyişindeki derinliğin iyi yansıtıldığı I Miss You, aynı zamanda izleyiciye komedi / dramanın yanında gerilim ve macerayı da yaşatarak başka dünyalara götürüyor.


 

You Came From Stars (2013)

 

2013 yılında yayınlanmaya başlayıp 2014’ün şubat ayında son bulan dizi 21 bölümden oluşan You came from stars, 400 yıl önce aksilikler sonucu dünyada yaşamak zorunda kalan uzaylı Do Min Joon (Kim Soo Hyun) ve ünlü bir aktris olan Chun Son Yi (Gianna Jun) arasındaki aşkı konu alıyor. Fantastik bir kurguyla başlayan bu dizi, en fazla reyting alan yapımı olarak bilinir ve rekor fiyata bir çok ülke tarafından da satın alınmıştır.


 

It's Ok, That's Love (2014)

 

Takıntılarla dolu psikolojik romanlar yazan ve başarılı bir yazar olan Hang Jae Yeol (Jo In Sung) bir televizyon programında Üniversite Hastanesinde Psikiyatri bölümü doktorlarından biri olan Ji Hye Soo (Gong Hyo Jin) ile karşılaşır ve program esnasında ikilinin kapışmaları sonucu aralarında farklı bir çekim oluşur. Dizi psikolojik sorunları olan insanların hayatlarını ve aşklarını beklemediğimiz bir bakış açısıyla gözler önüne seriyor. İlk yarısında gerçekleşen olaylar hızlı bir şekilde gelişirken, ikinci yarısında ise karakterlerin psikolojik çözümleri ele alınıyor. Oyuncuların birbirleriyle olan uyumları, senaryonun doğallığı ve müziklerinin anlamlı oluşu 20 bölümden oluşan dizinin başarısının altında yatan en büyük detaylar.


 

Misaeng (2014)

 

Kore televizyonunda kablolu bir kanalında yayınlanmasına karşın 2014 yılında en çok izlenen dizilerden biri olan Misaeng, 20 bölümden oluşuyor. Hikaye Güney Kore satrancı olarak bilinen Go oyununu profesyonel olarak oynayan Jang Geu Rea (Siwan) üzerine kurulu. Lisede okurken babasının vefat etmesi üzerine büyük bir sorumluluk alarak part-time işlerde çalışarak eğitimini tamamlayan Siwan, günün birinde önüne çıkan bir fırsat sonucu uluslararası bir ticaret firmasında takım lideri Oh Sang’ın ekibinde stajyer olarak göreve başlar. Lise mezunu bir stajyerin iş hayatında yaşadığı zorlukları ve çabalarını konu alan gerçek hayat ile birebir örtüşen bir hikayeden oluşan hatırı sayılır yapımlardan birisi olan Misaeng, klasik Güney Kore dizilerinden farklı, aşk üçgenlerinden uzak ve kendine özgü bir kurgusu olan dizi. 


 

Healer (2015)

 

Jung Hoo (Ji Chang Wook) isimli ana karakterimiz gece kuryesi adı altında bir meslek sahibidir. Gece kuryesi olabilmek için dövüş yeteneklerinin dışında özel olarak eğitim görmek gerekmektedir ve bu işte çalışanlar kim için çalıştığını öğrenmeden işlerini hallederler. Jung Hoo’a verilen görevlerden birisi de Chae Young Shin (Park Min Young) isimli kızın DNA örneğini almak. Diğer karakterimiz Young Shin’in tek hayali ise dünyaca ünlü bir muhabir olan Kim Moon Ho (Yoo Ji Tae) gibi olabilmektir. Dizideki tüm karakterlerin aralarındaki uyumu iliklerinize kadar hissedeceğiniz Helaer, 20 bölümden oluşan ve 2015’in en ses getiren yapımlarından birisi.


 

Kill Me, Heal Me (2015)

 

Cha Do Hyun (Ji Sung) çocukluğunda yaşadığı ağır bir travma sonucu ruhunda parçalanmalar ve  her biri farklı yedi ayrı kişiliğe bölünmüş biridir. Kimsenin hayatını rahatsız etmemek adına yaşadığı bu durumu ailesinden bile saklayan Do Hyun, Amerika’da yaşayan büyükannesinin ısrarları üzerine Kore’ye geri döner. Fakat tesadüf eseri tanıştığı psikiyatrist doktor Oh Ri Jin  Cha Do Hyun’un rahatsızlığını öğrenip ona yardım etmesi üzerine her ikisi de kendilerini bilmedikleri bir hikâyenin ortasında bulurlar. Ji Sung’ın karakterler arası geçişi ve izleyiciye yaşattığı duygu yoğunluğunu başarıyla canlandırdığı Do Hyun rolü ile birçok otorite tarafından hayranlıkla karşılanmıştır. Ayrıca Kill Me, Heal Me 2015 yılının en çok izlenilen dizilerinden birisi olarak ekranda yerini almıştır.

 

 

Bad Guys (2015)

 

Artan şiddet suçlarıyla mücadele etmek adına Polis Şefi Oh Goo Tak suçlulardan oluşan bir ekip kurmak için yola koyulur. Kısa sürede toparlanan ekibin üyeleri polis müfettişi Yoo Mi Yoong, Gangster Park Woong Cheol, üstün zekalı en genç seri katil Lee Jung Moon ve kiralık katil olarak Jung Tae Soo’dan oluşur. Suçlulardan oluşan bu ekibin üyelerinin kaybettikleri insanlıkları acaba beklenmedik şekilde artan cinayetleri çözüme kavuşturmalarıyla birlikte geri dönecek mi ? Aksiyon ve suç temalı dizilerde hem gizemi, hem de aksiyonu zirvede tutabilmek oldukça zor olmasına rağmen, senarist ve yönetmenin başarısı sayesinde Bad Guys, seyir zevki harika bir dizi olarak karşımıza çıkıyor.


 

Twitter.com/crasulla

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter