Popüler Sinema

Paylaş
Röportajlar

Z NATION dizisinin oyuncusu RUSSELL HODGKINSON ile Röportaj

:: Videolar Z NATION dizisinin oyuncusu RUSSELL HODGKINSON ile Röportaj
Yazar: Korcan Evin Bazı sahnelerde aynı kişiler tekrardan extra zombi olarak kullanılabiliyor. Aynı tipleri farklı farklı zombiler olarak görmek çok eğlenceli.

Türk / Yabancı korku filmleri üzerine yaptığım röportajlar tam hız devam ediyor. Bu defa bir film değil, dizi oyuncusu ile kısa bir söyleşi yaptık. Z Nation, The Asylum şirketinin Syfy kanalı ile ortak çalışmasından ortaya çıkmış bir zombi dizisi. The Asylum, genelde dev bütçeli filmleri taklit eden ve çok düşük bütçelerle B Tipi filmler üreten bir şirket. Kendine özel bir kitlesi olan bu B Tipi filmler, ciddiyetten ve inandırıcılıktan uzak, tamamen eğlence üzerine kurulu yapımlar. Genelde filmlere ağırlık veren The Asylum, 2014 yılında “The Walking Dead” dizisinden esinlenerek Z Nation adında bir korku/komedi dizisine başladı. Dizi, post-apokaliptik dediğimiz kıyamet sonrası hayatta kalma mücadelesi üzerine kurulu.  Bol miktarda zombi içeren Z Nation, onlardan kurtulmaya çalışan bir grubun hikayesini anlatıyor. Bu grubun içinden birisi olan “Doc”, dizinin en çok sevilen karakterlerinden birisi. “Doc” rolünü iki sezondur başarıyla canlandıran “Russell Hodgkinson” 1959 doğumlu ve film / dizi sektöründe oldukça deneyimli bir aktör. 


Kendisi hem Popüler Sinema’da, hem de sosyal medya ortamında yayınlamak üzere sorduğum  soruları beni kırmayarak cevapladı. 

 

Russell Hodgkinson’a  bize vakit ayırdığı için çok teşekkür ediyoruz.


 

KE- Z Nation, zombilerle dolu ve aksiyonu bol bir dizi. Ve bu dizide önemli bir karakteri (Doc) canlandırıyorsunuz. Bir zombi dizisinde oynamak nasıl bir duygu? Teklif geldiğinde neler hissettiniz?

 

RH- Bir aktör olarak her zaman işe yarar olmak beni iyi hissettirir. Bir işe başlarken size verilen karakteri geliştirmeniz çok önemlidir, hele bir de harika insanlarla çalışıyorsanız bu size bonus olarak geri döner. Gerçekten karşıma bu proje çıktığında bu fırsatı yakalamak için çok heyecanlandım.

 

KE-  Dizinin ilk sezonu daha sert ve aksiyonu ve gerilimi daha fazlaydı. İkinci sezona baktığımızda ise, komedinin daha ön planda olduğunu görüyoruz. Size göre hangi sezon daha iyi gidiyor? 

 

RH- Ben herkes tarafından ikinci sezonun daha fazla desteklendiğini ve beğenildiğini düşünüyorum.

 

KE- Doc karakterine karşı seyircinin ilgisi nasıl? Ne gibi tepkiler veya yorumlar alıyorsunuz?

 

RH- Tepkiler karakterden hoşlanıldığı yönünde.Hayranlarımdan oldukça pozitif eleştiriler ve yorumlar alıyorum. İnsanlara, Doc karakterinin mizahi ve iyimserlik tarafının çok keyifli geldiğini hissediyorum.


 

KE- Bu kadar zombinin olduğu bir dizi setinde mutlaka ilginç veya komik anılarınız vardır. Birkaç tanesini bizimle paylaşır mısınız?

 

RH- Bazı sahnelerde aynı kişiler tekrardan extra zombi olarak kullanılabiliyor. Aynı tipleri farklı farklı zombiler olarak görmek çok eğlenceli. Hatta o kadar eğlenceli tipler var ki akşam eve o şekilde gidiyor ya da akşam yürüyüşünde dışarıya o şekilde çıkıyor. 

 

KE- Makyajlar sırasında veya aksiyon sahnelerinde ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

 

RH- Ben pek zorluk yaşamadım çünkü henüz zombi olmadım. Ama fazla kanlı sahneler varsa benim için, bunlar üzerime digital efektlerle ekleniyor.

 

KE- En sevdiğiniz korku filmleri nelerdir? “The Walking Dead” hakkında ne düşünüyorsunuz?  

 

RH- Ben The Walking Dead izlemedim hiç, fakat eşim çok seviyor ve izliyor. Ben sadece Z Nation izliyorum ve gerçekten çok seviyorum. En favori korku filmlerim ise Jaws, Carrie ve Poltergiest.


 

KE- Dizinin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha kaç sezon sürer bu zombi istilası?

 

RH- Ben en az beş sezon süreceğini umut ediyorum. Bir de hikayenin spin off u olsun istiyorum..Adı da Whats up Doc ? :)


YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter