Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İstanbul Kısa Film Festivali, Ulusal Yarışma Sonuçları Açıklandı

İstanbul Kısa Film Festivali, Ulusal Yarışma Sonuçları Açıklandı
24. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festival’i, 21 Kasım Çarşamba akşamı, İtalyan Kültür Merkezi salonunda yapılan açılışla başladı.

. Festival Başkanı Hilmi Etikan’ın ve İtalyan Kültür Merkezi adına Maria Luisa Scolari’nin yaptıkları açılış konuşmalarından sonra, yönetmen Yüksel Aksu kısa film üzerine deneyimlerini ve beklentilerini izleyiciler ile paylaştı. Şevval Sam’ın konseriyle devam eden gecede konuklara festivalde gösterilecek olan filmlerden bir seçki izletildi ve gece bir kokteyl ile son buldu.

 

Bir hafta boyunca, dört ayrı salonda ikişer kez gösterilen yerli ve yabancı filmler geniş bir seyirci kitlesi tarafından ilgiyle izlendi. İstanbul da bulunan yönetmenler film sonrası söyleşilere katılarak filmleri ve geldikleri ülke sinemaları üzerine bilgi verdiler, soruları yanıtladılar.

 

Festival boyunca açık kalan Gökçe Pehlivanoğlu’nun fotoğraf sergisi ise festivalin dikkat çeken diğer bir etkinliği idi.  

 

28 Kasım 2012 Çarşamba günü düzenlenen panelde, Yaşar Ahmet Hızarcı, katılımcılara, ticari sinema salonlarında giderek yaygınlaşan dijital DCP formatı konusunda teknik bilgi aktardı, bu olanağın kısa filmlerin bundan böyle ticari sinemalarda da gösterime girebilmesi için bir olanak olup olamayacağını sorguladı.

 

Fransız Kültür Merkezi salonunda yapılan kapanış gecesinde, ulusal yarışmaya katılan filmlerin sonuçları açıklandı ve ödül sahiplerine plaketleri verildi. İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu adına verilen ödülü ise Kültür Ateşesi Daniel Coenraad Stork açıkladı ve seçilen filmin yönetmenin, konsolosluk desteği ile sinema eğitimi için Hollanda’ya gönderileceğini belirtti.

 

Prof. Dr. Şükran Esen, Aslı Selçuk, Burak Göral, Kazım Öz ve Nazlı Eda Noyan tarafından oluşturulan seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucu 2012 yılının ödül dağılımını şöyle gerçekleştirdi:

 

*EN İYİ KURMACA FİLM ÖDÜLÜ: ( 2 film arasında paylaştırıldı )

“BUHAR” Yönetmen: Abdurrahman Öner

“BİRLİKTE” Yönetmen: Barış Çorak

 

*EN İYİ BELGESEL FİLM ÖDÜLÜ:

“ÇÖP” Yönetmen: Burak Türten

 

*EN İYİ CANLANDIRMA FİLM ÖDÜLÜ

“FİDAN” Yönetmenler: Burak Varlık ve Önder Menken

 

* EN İYİ DENEYSEL FİLM ÖDÜLÜ

“BİR PARÇA KÂĞIT ve TOPRAK ARASINDA” Yönetmen:  Ömer Halit Halifeoğlu

 

* JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

“MUTLULUK DİYARI” Yönetmenler: Dilşad Bayram ve Diyar Bayram

 

*HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU EN YARATICI KISA FİLM ÖDÜLÜ

“DİREK AŞK” Yönetmen: Ertuğ Tüfekçioğlu

 

* EN İYİ AFİŞ TASARIM ÖDÜLÜ  

Grafiker ve Fotoğraf Sanatçısı: Eren Koçaker

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter