Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali Sona Erdi!

İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali Sona Erdi!
Renkli geçen festivalde ödüller sahiplerini bulurken, öğrenciler organizasyona her sene olduğu gibi yoğun ilgi gösterdiler...

Bu sene 5-8 Mayıs tarihlerinde İnönü Üniversitesi 7. Kısa Film Festivali dün gerçekleştirilen ödül töreni ile son buldu. 4 gün boyunca İnönü Üniversitesi öğrencilerine kapılarını açan festivalde 30’dan fazla filmin gösterimi gerçekleştirilirken, atölye çalışmalarına ve söyleşilere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Malatya Uluslararası Film Festivali ile birlikte Malatyalı gençlerin kültürel atmosferine ciddi katkı sağlayan İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, her bölümden farklı alanlarda eğitim gören öğrencileri dört gün boyunca sinemanın dünyası ile buluşturdu. Sevilen oyuncular Sevinç Erbulak ve Ufuk Bayraktar’a yoğun ilgi gösteren gençler, sanatçılarla bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.  

 

Çarşamba günü festivalin aynı zamanda danışmanlığını yürüten Fırat Sayıcı tv programıcılığına dair deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Kamera arkasının çok da bilinmeyen yönlerini ve sektörün kendi içindeki döngüsünü, zorluklarını dile getiren Sayıcı, televizyona yönelmek isteyen gençlerin sorunlarını da cevaplandırdı. Rating sistemine dair de detaylar paylaşan ve televizyonda gerçekleştirilen işlerde reklamcılığın da önemini vurgulayan Sayıcı, televizyonda kaliteli yayınların artması gerektiğini belirtti. 


Festivalin kapanışından önce gerçekleştirilen bir başka söyleşide ise Beyazperde.com sinema editörü Duygu Kocabaylıoğlu, sinema yazarları Murat Tolga Şen, Başak Bıçak ve yine Fırat Sayıcı bu sefer film eleştirmenliğini masaya yatırdılar.  Eleştirmenliğin ve eleştirinin tanımdan yola çıkarak Türkiye’deki eleştirmenliği konuşan katılımcılardan Başak Bıçak, eleştirinin mutlaka kötü bir anlam taşımadığını belirterek, tam aksine yapıcı eleştirinin yararına vurgu yaptı. Murat Tolga Şen ise film eleştirmeninin artık eskisi gibi ilah olmadığını belirtirken blogların günümüzde geldiği noktanın altını çizdi.

 


Dünya sinemasını değiştiren önemli yönetmenlerin sinemaya eleştirmenlikle adım attığını belirten Fırat Sayıcı gençlere okumaları, takip etmeleri gereken çeşitli yayınları da tavsiye etti. Bir yönetmenin filmini eleştirirken onun önceki işlerine, varsa kısa filmlerine kadar uzanan bir süreci takip ettiğini belirten Duygu Kocabaylıoğlu ise Türkiye’deki eleştiri kültürü ile yurt dışı basınının tutumunu karşılaştırdı.
Festivalin aynı zamanda jürisinde yer alan öğretim görevlileri Prof. Dr. Aytekin Can ve Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu ise ödül töreninin hemen öncesinde öğrencilerle buluşarak kısa filmin değerini vurguladılar ve akademik deneyimlerini gençlerle paylaştılar.


İnönü Üniversitesi 7. Kısa Film Festivali’nin yarışmalı bölümünde gösterilen filmlerden kazanan isimler ise kapanış töreninde ödül ve plaketlerini aldılar.  En iyi kurmaca dalının birincisi Nar Zamanı filmiyle  Cevahir Çokbilir olurken, Naci Anıl deneysel dalında O2 adlı film ile ödüle uzandı. En iyi belgesel ödülüne layık görülen isimse Lat filmiyle Mustafa Uluç oldu. Ayrıca jüri, 6 filme “jüri özel ödülü” vermeyi uygun buldu:

 

Kurmaca Jüri özel ödülleri:
4 Yapraklı Yonca – Hakan Berber
Tabu – Mehmet İrfanoğlu

 

Deneysel Jüri özel ödülleri:
Natürmorg – Bilgi Diren Güneş
Çözüm – Sadık Demiröz

 

Belgesel Jüri özel ödülleri:
Misafir – Haydar Demirtaş
Zarok – Muhammet Beyazdağ

 

Festival İdare Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe hem katılımcılara hem basın mensuplarına hem de organizasyon ekibine teşekkürlerini dile getirirken, önümüzdeki sene festivalin daha da genişleyerek devam etmesini istediklerini ekledi. Kısa film ekiplerine ödüllerinin takdimlerinin ardından festivalin basın destekçilerine de plaketle teşekkür edildi.

 

Beyazperde'den Duygu Kocabaylıoğlu haberi

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter