Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Emrah Serbes: Bülent Arınç'ın başka işi mi yok?

Emrah Serbes: Bülent Arınç'ın başka işi mi yok?
Almanya'nın Essen kentinde dün düzenlen okuma akşamına katılan Behzat Ç. dizisinin yaratıcısı Emrah Serbes, "Türkiye'yi yönetenler, Suriye ile savaşın eşiğinde iken bile bir televizyon dizisinin alkolüyle filan uğraşıyor" dedi.

Yazdığı kitaplarla polisiye karekteri Behzat Ç.'yi yaratan Emrah Serbes, Almanya'nın Essen kentinde sekizincisi düzenlenen Türk-Alman Edebiyat Festivali Literatürk'ün davetlisi olarak dün okuma akşamına katıldı.Essen'de gerçekleşen ve çevirmen Oliver Kontny tarafından Almanca'ya çevrilen okuma akşamında Emrah Serbes, kitabından sayfalar okudu ardından da, kitapları ve televizyon dizisine uyarlanan Behzat Ç. ile ilgili soruları yanıtladı.

 

“Çok övünecek bir tarzım yok ama okuyucuların, hikaye gerçekten yaşanmış ve bunu birisi anlatıyor diye inanmasını istiyorum“ diyen Emrah Serbes, "kitaplarımı ortalama üç bin kişi filan okuyordu, televizyon dizisine uyarlanınca birden yedi bucuk milyona fırladı ve birden bire popüler kültürün parçası olduk ister istemez.Yurdışına, buralara kadar ulaşmış.Gelki o kültür de seni kabül etmiyor, ben çok pöpüler adamlara uymuyorum.Çoğu zaman insanlar, benim için bakıp bu mu Behzat Ç.'nin yazarı, daha efendi, daha oturaklı bir adam bekliyorlar ve bu çocuk mu.Tipide birşeye benzemiyor, bu nasıl yazar diye konuşuyorlar" diye anlattı.

 

SAVAŞIN EŞİĞİNDEYKEN BİLE DİZİNİN ALKOLÜYLE UĞRAŞIYORLAR

 

Bir süre önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Behzat Ç. dizisine dair yaptığı eleştiriyi hatırlatan Emrah Serbes, "başbakan yardımcısının başka işi mi yok.Memleketin meselesine baksın.Türkiye'nin Suriye ile savaşın eşiğine geldiği bir ortamda,Behzat Ç.'de alkol içiliyor, evlilik dışı ilişkiler yaşanıyoru tartışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Dinleyicilerle ara ara samimi sohbet etmeyi de ihmal etmeyen Emrah Serbes, "moderatörün bir sorusu üzerine Annem de, bir soruyu sekiz yüz ayrı şekilde sorar ve çoğu zamanda sigortalı bir işim olsun diye uyarır.Buraya gelirken de oğlum, oralarda Türkiye'yi kötüleme diye uyardı.Ben de ya anne orada söyliyeceklerimi, burada da söylüyorum deyince, burada söyle ama oralarda söyleme diye tenbihledi" diye anlattı.

Etiketler: behzat ç., emrah serbes

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter