Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Simpsons’ın başına gelenler!

Simpsons’ın başına gelenler!
Üye: Drama Queen Küçük çocuğu olanlar iyi bilir, ev halkı da çocukla birlikte ne kadar çizgi film varsa izler hatta ezberler. Sabahtan akşama kadar bebek kanalıydı, çizgi filmdi derken dünyadan kopmuş, yetişkin insan nasıl olunur bunu bile unutursunuz.

 

 

İşte böyle yine çizgi kahramanlarım, oğlum, elimde mama tabağı, ‘’ham yap bakalım’’ derken bizim küçük Kuzey’e, birden neye uğradığımı şaşırdım. Hangi çizgi filmdi şimdi hatırlamıyorum, on yıl geçti üstünden, izlediğimiz çizgi filmdeki siyah renkli ağaçkakan karşısındakine ‘’aşüfte’’ dedi! Ben kitlenmiş vaziyette ekrana bakarken, biraz sonra elimdeki tabaktan mama yerken buldum kendimi. Şoktan olsa gerek.

 

 

Bugün de RTÜK’ün Cnbc-e kanalına, Simpsons çizgi filmi yüzünden 52 bin 951 Liralık kestiği cezayı duyunca, yıllar önceki şoklanma biçimime çok benzemese de yine artçı bir sarsıntı yaşadım ufaktan. Sosyal medyada konuşulanlara göre Simpsons’lara kesilmiş gibi gözükse de bu ceza, aslında bu çizgi filmin 1 Kasım’da yayınlanmış Cadılar Bayramı konulu bölümüyle ilgili olarak Cnbc_e kanalına kesildi ceza.

 

RTÜK’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:


‘’Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz’’

 

 

Kesilen ceza, Simpsons’ların Cadılar Bayramı ile ilgili bölümde yer alan, Tanrı, din, şeytanla ilgili esprilere yönelik.  RTÜK’ün, kuruma gelen şikayet üzerine harekete geçip inceleme yaptığı düşünülürse, Simpsons’ları izleyenlerden gelen şikayet telefonları üzerine incelenip verilmiş bir ceza olduğunu düşünüyorum. Cnbc_e kanalı, cezadan sonra çizgi filmi yayınlamaya devam edecek yine.

 

Yasakları sevmiyorum. Aslında hiçbirimiz hoşlanmıyoruz bu durumdan. Kanallarda izlediğimiz dizilerde, filmlerde sigaranın, içkinin flulaştırılması, bazı sahnelerden dolayı yasak konması ya da şikayet edilmesi (son iki haftadır Muhteşem Yüzyıl’la ilgili tartışmalar gibi) çok da hoşuma giden şeyler değil. Ama gençlik dizilerindeki bazı absürtlükler, çocukların izlediği dizilerde konu edilen aşk meşk durumları filan da garip geliyor, oğlumun izlemesinden çok da haz etmiyorum doğrusu.

 

İnsanların bazı dikkat ettiği, hassas olduğu durumlar var ki bunların en başında ‘din, ahlak, Allah, Peygamber’ ile ilgili herhangi bir kötü söz ya da görüntü geliyor. Özellikle de bu konular ‘espri, alaycı tavır’la birlikte sunuluyorsa daha da çirkin bir hale bürünüyor.

 

 

İsterseniz tutucu olduğumu düşünün ama, nasıl karşımızdaki insanla konuşurken hatta tartışırken bile her konuşmanın ‘saygı’ çerçevesinde olması gerekiyorsa, televizyon kanallarında izlediğimiz programların da ‘özenli’ olması gerekir.

 

Duyurayım dedim:

 

1.       Halil Sezai albüm çıkarmış; Seni Beklerken. Sezai’nin baygın sesinden hoşlananlara, eşliğinde içip kendinden geçmek isteyenlere duyurulur.

 

2.       İzmit’te oturanlarınız varsa eğer Cem Adrian 11 Aralık Salı akşamı saat:20.00 ile 22:00 arası Sabancı Kültür Merkezi’nde konser verecek.

 

3.       Bunu da demezsem olmaz: Kuzey Güney’in her haftası ayrı güzel!

 

4.       Yeni başlayacak dizilerin tanıtımlarından anladım ki bundan sonra hepimizin gözünü ‘intikam’ bürüyecek!

 

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter