Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Sex and The Muhteşem!

Sex and The Muhteşem!
Üye: Drama Queen Güzel bir ülkede yaşıyoruz. Bir günü diğer gününe uymayan, her gün ayrı bir atraksiyon yaşadığımız, en absürdünden en komiğine, en sarsıcı hikayesinden en garip anlarına ani geçişler yapabildiğimiz bir memleket burası. Bir gün parçalı bulutlu, bir gün günlük güneşlik.

 

 

Son birkaç gündür bir ‘Muhteşem Yüzyıl’ mevzumuz gidiyor. 3O yıl at üstünden inmeyen, savaşmaktan ‘özel hayat’ nedir bilmeyen, o kadar çocuğu nasıl, ne ara yaptığına akıl sır erdirilemeyen Kanuni Sultan Sülüman hepimizin dilinde şimdilerde. E bugün yine öğrendik ki sadece bizlerin değil elin Amerikalı’sının da ilgisini çekmiş bizim Muhteşem Sülümanımız. New York Times gazetesi, Muhteşem Yüzyıl için ‘Osmanlı Çağı Sex and The City’si’ demiş. Başkanımızın da eleştirel konuşmalarına yer veren gazete, dizinin geçen Ocak ayında yayına girdiğinde RTÜK’e 70 binden fazla şikayet geldiğinden de bahsetmiş.

 

Herkes padişahın uçkurunun derdine düşmüş. Harem sahnelerinin çok olmasından, Kanuni’nin devlet adamlığı dışında seks düşkünü bir erkek gibi gösterildiğinden bahsedildi. Yazımı yazarken bir kanalda yine Muhteşem Yüzyıl’dan bahsediliyordu. Kimisi gündem değiştirme çabası dedi, kimisi dizi yakında yayından kalkar dedi. Sadece bir diziden bahsediyoruz, bu bir ‘dizi’! Her hafta televizyonun karşısına, çayımızı çekirdeğimizi alıp geçtiğimiz, akşamın belli bir vaktinde hoşça vakit geçirdiğimiz, izlemekten hoşlandığımız bir eğlencelik yani. Hepsi bu, bu kadar basit!

 

 

Hem bu kadar çok sayıda şikayet gelmiş diziyle ilgili olarak RTÜK’e, hem de reytingi bolca bir dizi olmuş Muhteşem Yüzyıl. Şikayet edenler hem sızlanmış hem de izlemiş demek ki. Bir de, nedense hep padişahın yanlış gösterildiğiyle ilgili yazılıp çizildi, konuşuldu filan. Bir kişi de çıkıp demedi ki ‘’haremine alıp gözdesi yaptığı her kadın padişahına aşık oldu, ama aşık olunanın emrine göre hareket etmek zorundaydı bu aşık kadınlar’’. Padişah canı isterse odasına çağırtıyor cariyesini, canı o gece kimi isterse üstelik. Kadın için ne denli ‘aşağılayıcı’ bir durum aslında bu ‘gösterilen’. Padişahın canının istediği mutlu, istemediği de salya sümük ağlayan, ağıtlar yakan bir kadın…O gece yatağına gireceği padişahın odasına girer girmez, kaftanını eğilip öpen bir kadın…Kanuni kızdı mı hele saraydan başka ildeki bir saraya yollanan, söz hakkı olmayan sultanlar. Oğluna geceleri zevk alemlerine dalsın, hoşça vakit geçirsin diye ‘yatacağı kadını’ seçen anneler. Kanuni seks düşkünü, zevk sefahat içinde gösteriliyor da, o zaman burada ‘kadın ne’ oluyor?

 

Dizilerdeki bu ‘kadın aşağılayan’ durumlar hep var. Sadece Muhteşem Yüzyıl’a ait bir durum değil. Ben şimdi konu edilen dizi bu olduğu için örneklerimi de Muhteşem Yüzyıl üzerinden verdim. Ama Yer Gök Aşk ve Lale Devri’nde örneğin bir erkeğin peşinden şuursuzca giden, takıntılı, sürekli türlü oyunlar yapan kadınlar vardı. Yer Gök Aşk’ta Yeşim intihar etti de ondan kurtulduk ama Lale Devri’ndeki Bade hala yaşıyor. Neyse o da bu bölümde hapse girince ondan kurtuluruz inşallah.

 

İşte böyle…Sizler dizileri madem izliyorsunuz, ben de izliyorum (gerçi son zamanlarda sıkıldım ama e bana da yazacak konu lazım!) boş verin gitsin, fazla kafaya takmadan izleyin. Nasıl olsa birkaç gün sonra başka bir konu çıkar konuşulacak, tartışılacak, sizler eğlenmenize bakın, hiç olmazsa birkaç saat…

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter