Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Muhteşem bir Yüzyıl’da yaşıyoruz gerçekten de!

Muhteşem bir Yüzyıl’da yaşıyoruz gerçekten de!
Üye: Drama Queen Ben diyorum ya size dizilerle yatıyoruz dizilerle kalkıyoruz, her akşam hepimizin birer dizisi var diye. Günlerin adı bile değişti, her günün adı bir dizinin adı oldu. Yalan Dünya günü, Öyle Bir Geçer Zaman Ki günü, Muhteşem Yüzyıl Günü filan…

 

 

Bakın o kadar dizilere bağımlı yaşıyoruz ki, her adımımızı onlara göre atıyoruz ki en sonunda olanlar oldu, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da devlet işlerini dizilere göre ayarlamaya başladı! Muhteşem Yüzyıl’ın belgesel olduğunu ilan etti bugün, ardından da yargıyı bu ‘yanlış’ dizinin hakkında hüküm vermeye davet etti! Muhteşem bir Türkiye’de, muhteşem bir yüzyılda yaşıyoruz gerçekten de.

 

Muhteşem Yüzyıl’ı izlemeyen ben (Kuzey Güney var o akşam Kanal D’de) şimdi gizli gizli izlemeye başlasam mı acaba? Belgeselmiş ama ya, tat vermeyebilir. Dizinin yarısı haremde geçiyormuş, yarısı da Hürrem’in katikulleleriyle. Zaten haftaya biter dizi yukarıdan gelen emirle, en iyisi hiç başlamayayım ben.

 

Şöyle yapılsa, yayından kaldırılırsa şimdi Muhteşem Yüzyıl mesela, eskiden hani bir programın yayını teknik bir hatadan dolayı kesilince belgesel konurdu yayın düzelene kadar, öyle bir şey yapılabilir. İzlemek isteyenler için diyorum hani, bir güzellik olarak. Belgesel ya Muhteşem Yüzyıl, o bakımdan yani.

 

Dizi yapımcısı da, senaristi de kınandı şimdi, hangi mahkemede yargılanırlar diye de geliyor aklıma. Hi ajan majan olmasın oyuncuları da sakın. Ergenekon filan çıkmasın altından?

 

 

Şu da geliyor aklıma aslında benim; biz izleyiciler Muhteşem Sülüman’ı bir sultan değil de takı tasarımcısı sanıyor olabilir miyiz? Hürrem de mesela ülke yönetiminde stratejist olabilir mi? Pargalı da keman virtüözü. Şimdi hani biz her şeyi yanlış anlıyoruz ya, dizilerdeki her gösterileni gerçek sanıyoruz ya. E tabii seneler evvel de Oktay Kaynarca Kurtlar Vadisi’nde Çakır’dı, öldü, adamın cenaze namazı kılındı! Yani hem bizim hem de devlet büyüklerimizin her izlediği her diziyi başka bir tarafıyla anlaması normaldir.

 

Böyle şeylere şaşırılmaz benim ülkemde. Çocuklarını, kendilerinden ayrılmak istiyor diye karılarını öldüren adamların, ellerini askerde bomba patlaması sonucu kaybeden insandan tazminat istenen, dokuz aylık bebeğe tecavüz edip ‘iyi halden’ 9 ay sonra dışarı çıkan canilerin nefes alıp verdiği bir memlekette yaşıyoruz. Her iş bitmiş, her kötü giden mesele halledilmiş de sıra dizilere gelmiş.

 

Hey bre cahiller, kaç yıldır belgesel izliyormuşsunuz da haberiniz yokmuş. Silkinin, bir kendinize gelin. Ve şaşırmayın sakın ‘’tez getirin Taylan Biraderler’le Timur Savcı’nın kellesini’’ derlerse.

 

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter