Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Kim bu taksici yahu?

Kim bu taksici yahu?
Üye: Drama Queen Çarşamba akşamı benim de müdavimi olduğum Kuzey Güney’in en heyecanlı bölümü vardı. Alamanya yolcusu hırçın aşık oğlumuz Kuzey’le, onun peşinden gitmeye karar veren Cemre’mizle biz de bu yandan diğer yana savrulduk durduk. Ha kavuştular, ah kavuşamadılar derken, onca heyecanın içine aniden düşüveren bir ‘Kastamonu’lu taksici’ ‘’bu da kim yahu?’’ dedirtti.

 

Twitter alemi de benimle aynı anda sıraladı meraklı sorularını ‘’kim bu adam, kim bu?’’.

 

Bugün gazeteleri karıştırırken anladım ki, o akşam benim gibi başka merak edenler de olmuş bu geveze taksiciyi. Habertürk köşe yazarı Rahşan Gülşan da bunlardan biri. Üşenmemiş, sabah ilk iş dizinin senaristi Ece Yörenç’i aramış. ‘’Twitter manyağı bir twitteriye olarak ben nasıl da akıl edemedim Yörenç’e Twitter’dan sormayı ah ah daha çok yolun başındayım çok’’ diye içimden bir yandan hayıflanırken, bir yandan da hasetliğimden çatlar şekilde okudum geriye kalan yazıyı.

 

 

Bundan bir ay önce, Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinden bildiğimiz Fırat Çelik bu taksicinin taksisine biniyor. Ve aynı Kuzey Güney’deki muhabbeti Fırat Çelik’le de yapıyor. İsmi Abdurrahman Yunusoğlu olan taksicinin Twitter adresini de alıyor Çelik inerken. Sonra da Ece Yörenç’e bahsediyor Yunusoğlu’ndan. Böylece biz de Kuzey Güney’de izliyoruz bizi biraz deli eden, biraz da güldüren bu deli taksiciyi.

 

İşin ilginci ben onu izlerken tamamen doğaçlama yapıyor sanmıştım ama değilmiş. Kendisine yazılan rolü harfi harfine oynamış. Bir de Kıvanç Tatlıtuğ ve Öykü Karayel’le kendi cep telefonundan fotoğraf çekinmiş, gazetede gördüm. Bir hoşluk olarak dizinin içinde yer alan taksici Abdurrahman Yunusoğlu, bir sonraki bölümde olmayacakmış ama meraklanmayın, 15 gün sonra geri dönecek.

 

Hayatta neyin, nereden, nasıl geleceği hiç belli olmaz. Andy Warhol ‘’ herkes bir gün 15 dakika şöhret olacak’’demiş ya, taksici Abdurrahman’ınki belki de daha uzun sürecek…

 

 

Gerçek Sarı’nın Gerçeği…

 

Biliyorsunuz siz de, birkaç gündür Müslüm Gürses’li Çaykur Reklamı konuşuluyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Etik mi, değil mi? Reklam kaldırılmalı mı devam mı etmeli? Müslüm Gürses’in rahatsızlığının ardından reklamın sıklaştırılmasına gelen tepkilere karşılık, reklamın bitimine ‘’Geçmiş olsun, sağlıklarını diliyoruz’’ dış sesi eklendi. Reklam yayınının sıklaştırılması ve gelen tepkilerden sonra geçmiş olsun dileğinin konması bence hoş olmadı. Reklam, Gürses’in hastalığı döneminde tabii ki yayınlanmaya devam edebilir ama bazı şeylerin de, eleştiri almadan önce akıl edilmesi gerekirdi.

 

 

İşte bugün firma yetkililerinden bir açıklama gelmiş, Müslüm Gürses’in ailesinin reklamın devam etmesinden yana hiçbir sıkıntıları olmadığı, aksine memnun oldukları söylenmiş. Reklamın sonuna eklenen temenniyi, gelen eleştiriler sonuncunda koymadıklarını, zaten bunu koymayı düşündüklerini de eklemişler açıklamalarına, pek inandırıcı gelmese de…

 

Bir an evvel iyileş Müslüm Baba!

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer Yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder
özlem dirlik özlem dirlik
kuzenim olur kendiler:D

Beğen Beğenmekten Vazgeç · · Yanıtla · Kaldır

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter