Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Hoş Bir Seda Olabilirdin Oysa ki Saba Tümer…

Hoş Bir Seda Olabilirdin Oysa ki Saba Tümer…
Üye: Drama Queen Cahilliğini ‘kahkahanla’ kapamaya çalışma, elbet bir gün senin de ‘ne olduğunu’ anlayan olacaktır!

 

 

Kötüler olmalı ki bu hayatta iyilerin kıymetini anlayabilelim. Cahiller için de geçerli bu laf. Bilgisiz,görgüsüz, cahil insanın kendini bilmezliği vardır ya hani, böyle bir halt sanır kendini, karşısına haddini bildirecek birileri çıkana kadar da öyle sanmaya devam eder.

 

Bugün Saba Tümer’in programında Hayat Devam Ediyor dizisinden Neslihan Atagül, Onur Tuna ve Meltem Miroğlu vardı. Ayrıca aşk doktoru! Mehmet Coşkundeniz de diğer konuktu. Biliyorsunuz, Neslihan Atagül Araf’taki oyunculuğuyla  19.Adana Altın Koza Film Festivali’nde Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü’nü almıştı. Ardından, Moskova’da yapılan 2morrow Film Festivali’nde ‘Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu’ ödülünü aldı. Ve yakın zamanda da 25. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi! Oyuncu olmayı henüz 13 yaşındayken kafasına koyan ve 118 bilinmeyen numaralardan Neşe Erberk Ajans’ın telefon numarasını bulup, numarayı arayarak adresi aldıktan sonra  annesine vererek ‘’beni bu adrese götür’’ diyen akıllı, güzel, yetenekli ve ışıl ışıl bir genç kız o. Başarılarıyla adından söz ettirmeye de devam edeceğine çok eminim. Böyle yetenekli ve çalışkan gençlere ihtiyacımız var. Onları gördükçe, başarılarına şahit oldukça, ‘yeniden umut etmenin gerektiğine’ inanıyorum.

 

 

Yalnız bazen de, tüm bu güzel insanların varlığıyla umutlanmaya başlarken ben yeniden, başka birileri çıkıyor ortaya ve geleceğe dönük tüm düşüncelerimin, hayallerimin kararmasına sebep oluyorlar. O zaman da diyorum ki kendi kendime ‘’cahili de bilmek gerek, iyiyi anlamak için. Ama cahilin de kendini bilmesi gerek daha fazla gözden düşmeden’’. O biri bugün için Saba Tümer oldu! Konuklarını ağırlarken programın yarıdan çoğunu kahkahalarıyla geçiren, çoğu zaman niçin güldüğünü anlayamadığım Tümer, Atagül’e ‘’sana iki defa üst üste umut vadeden genç oyuncu ödülü verdiler ahahahah, daha ne kadar umut vadedeceksin ahahahaha, eğer üçüncüye de hala umut vadeden oyuncu ödülü verirlerse ahahahahahah sor benim için, yaaaniii senin için önemli olmayabilir de haniiii sen benim için ahahhaah sor ahahahahahah’’ diye diye, güle güle (bu kısımda başka şeyler de söylemek istiyorum ama işte insan bazen dilinin ucuna gelenleri söyleyemiyor ne yazık ki) bunları söyledi. O bunları sıralarken Neslihan’ın yüzünü görmeniz lazımdı. Hem şaşırmış hem de kızmıştı. Başarısı, kendi ülkesiyle birlikte Uluslararası yarışmalarda da tescillenmiş ve aldığı ödülleri tümüyle hak etmiş olduğuna inandığım (cidden iyi oynuyor, oyunculuğuyla göz kamaştırıyor) Atagül, Saba Tümer’in ‘sen de kimsin ki, daha çok yenisin, bense yıllardır bu işlerin içindeyim, çok tecrübeliyim’ edasıyla yaklaşımına karşılık terbiyesini, kibarlığını ve sakinliğini hiç bozmayarak, esas ‘tecrübenin’ yıllarda değil ‘duruşta’ olduğunu gösterdi. Üstelik de Saba Tümer’in, Atagül hakkında hiç bilgiye sahip olmadığı, sadece bir yerlerde yarım yamalak okuduğu bir takım bilgilere dayalı olarak konuştuğu ve durumu da, konuklarını da çok ‘hafife’ aldığı çok ortadaydı. Onur Tuna ve Meltem Miroğlu’nun güzelliği, asilliği ve belli ki iyi terbiye almışlıkları ekrandan bizlere öyle güzel geçiyordu ki işte o zaman ‘’yaş’ ile ilgili o özlü sözler aklıma geldi! Bir ara, Tümer’in enerjisinin düştüğünü hissettim. Onur Tuna’nın şiir, şarkı sözü yazdığını ve gitar çaldığını söylemesinin üzerine ‘’aaa bir araya gelelim de gitar söyleyelim diimi ama ahahaah’’demesi üzerine Neslihan da artık dayanamayarak ‘’gitar söylenmez bir kere, çalınır’’ deyip bir nebze de olsa rahatladı!

 

 

Bugün bir kez daha anladım ki; hangi yaşta olursa olsun bir insan, ne kadar bilgiye, görgüye sahip olursa olsun, hiçbir zaman karşısındaki insanı hafife almamalı. Özellikle de bunu, her gün ekranlarda izlediğimiz kişilerin yapıyor olması hem hoş durmuyor hem de o kişi hakkında bizlerde hayal kırıklığı olabiliyor. Eğer programına konuk çağırıyorsan, önce onun hakkında bilgi toplamalısın. Her zaman ‘gülerek, laf kalabalığına getirerek’ mevzuyu kapatamazsın, bugün olduğu gibi…

 

Tavsiyesiz olmazdı: Bu gece Asaf Avidan dinlemeden uyuma. Reckoning Song kulak pasına iyi gelen cinsten…

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

DOSYA FİLM ÖRNEĞİ

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter