Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Evlilik Okulu Bizim De Ailemizi Kurtarabilir Mi?

Evlilik Okulu Bizim De Ailemizi Kurtarabilir Mi?
Üye: Gizem Merve Kaboğlu Vallahi ben demiyorum, şu günlerde ekranlarda yer alan diziler bunu diyor. Önce TRT’nin Aile Bakanlığı’na bağlı aile kurtarma masasını anlattığı dizisi Böyle Bitmesin, ardından Samanyolu TV’nin aile okulu konu alan yeni projesi Evlilik Okulu yayına başladı.

 

Böyle Bitmesin’i zamanında uzun uzun yazmıştım, o yazıda da belirtmiştim: “Devletin odağının kutsallaştırılan kurumlar yerine bireyler ve onların mutluluğu olması gerektiği ana fikrinden çok uzak dizi, varsa yoksa aileyi koruyalım diyor.” Evlilik Okulu’nun gelişi, ailenin korunması gerektiği fikrini güdülerken ister istemez düşünmeye başladım “Boşanmak İstemiyorum”la başlayan bu aile korumacı projelerin sonu nereye varacak diye.


Bu projelerinin hepsinde evliliklerin neden bittiği sorunu değil boşanma sorunu üzerine gidiliyor. Yani sorun olan şey evlilik değil boşanma olarak resmediliyor. Ne fark eder demeyin… Bu diziler işte tam da boşanmayı sorun olarak gördüğü ve mutluluğu aile kurumu üzerinden kurduğu için izleyiciye o idealize aileyi göstermekten başka bir işe yaramayacaktır. Hani insanlar boşanmasın, aile düzeni temin edilsin amacı varsa şimdiden söyleyeyim o bu kafayla biraz zor…


Yemek tadımı yapılan gurme programları gibi ancak ideal tadımın ipuçları gösterilir bu dizilerde, yemeğin nasıl yapıldığı bambaşka bir format, diziler üzerinden gidersek bambaşka bir senaryo gerektirir. Çaba yemek yapmayı öğretmekse bu da gurme programıyla olmaz böyle biline…



 

Fox TV, Umutsuz Ev Kadınları’nın Umudu Olabilecek Mi?


Niceliksel ölçümleri çok fazla yazmam bilirsiniz. Bu kez reytinglere değinmek ise zaruri oldu. Konumuz Umutsuz Ev Kadınları’nın kanal değişimi. 28 Şubat’ta sonra kez yeni bölümüyle Kanal D ekranlarına gelen Umutsuz Ev Kadınları 16 Mart’ta ise Fox TV’de ilk bölümüyle izleyiciye merhaba dedi. Peki ilk karne nasıl?


Detaylarına aşağıda yer verdiğim gibi Umutsuz Ev Kadınları, Kanal D’deki son yayınının ancak yarısı kadar share alabildi Fox tv’de… Bunda Cumartesi akşamı olmasının, kanal değişiminin de etkisi var elbette… Fox için baktığımızda ise artış olduğunu görüyoruz. Umutsuz Ev Kadınları, ilk gecesini Fox’un genel grafiği içinde gayet iyi ve devamlılık için yeterli sonuçla tamamladı. Ben önümüzdeki haftalarda dizinin ivmesini arttıracağını düşünüyorum, zira Fox’un kadın oranı yüksek izleyicisi bu diziyi de kabullenecektir, zaten Umutsuz Ev Kadınları’nın da sadık izleyicisi zamanla yeni güne ve kanala geçecektir.


Fox TV iyiden iyiye kanalları için miyadı dolan işlerin konaklama adresi, dizilerin huzurevi olsa da iyi işlerin heba olmasına da engel olmuş oluyor böylelikle. Ne diyeyim, hem dizi hem de kanal için iyi olur umarım…


Reyting detayları:


Dizinin 28 Şubat’taki yayınında Kanal D’de aldığı share AB grubunda %24 yani TNS ölçümlerine göre açık televizyonların neredeyse dörtte birinde Umutsuz Ev Kadınları izlenmiş. Aynı akşam İntikam’ın %22 share aldığını söylersem herhalde Umutsuz Ev Kadınları’nın gidişatının eski kanalında bile hiç de kötü olmadığını anlayabilirsiniz. Aynı akşamın Total sonuçlarına baktığımızda ise %17 share görüyoruz, reyting ise 4 civarında…


Fox tarafına bakarsak, geçtiğimiz hafta yani 9 Mart’ta Lale Devri’nin özet görüntüleriyle saati dolduran kanalın sonuçları AB’de %1 reyting, %4 share, Total’de ise %2 reyting ve %6 share civarındaydı.


16 Mart sonuçlarında ise Fox TV, Umutsuz Ev Kadınları TNS ölçümlerinde AB ve Total’de 3 reyting, 10 share almış görünüyor.

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter