Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Dizilerin sürekli değişen günlerinden başım döndü!

Dizilerin sürekli değişen günlerinden başım döndü!
Üye: Drama Queen Her ne kadar dizilerden sıkılmış olduğumuzu iddia etsem de bir kısım ‘fanatik dizi izleyici’si var ki onlar asla dizi takip etmekten vazgeçmiyor. Günü değişiyor dizinin, o da hop dizinin peşinden geçiyor o güne.

 

Bir dizinin karşısındaki diğer dizi de çok izlenen, tutulan bir işse eğer yapımcılar reytinglerdeki düşüşü bertaraf edip yükseltmek için gün değişikliğine gidiyor. Bu akşam örneğin, çok sevilen iki dizi olan Karadayı ve Kayıp Şehir aynı saatlerde ayrı kanallarda yayınlanıyor şu an. Ben ikisinin de müdavimi olarak Karadayı’yı seçtim, artık diğerini de internetten izlerim. Kayıp Şehir’in günü önce cumaydı, sonra perşembeye alındı. 3 Ocak Perşembe akşamına Beren Saat’in yeni dizisi İntikam konuldu ve Kayıp Şehir pazartesiye kaydırıldı. O akşam İntikam dizisinin üç kez arka arkaya verilmesi,  Kayıp Şehir’in gününün değiştirildiğinden habersiz olan seyircisini kızdırdı. Hiç olmazsa o akşam İntikam üç kez arka arkaya tekrar verileceğine dizinin ardından Kayıp Şehir verilebilirdi. Aynı şey Yalan Dünya için de yapıldı, onun günü de değişti. Cumaydı önce, gün değişikliğini bildiren videoları bir hafta döndü televizyonda pazartesiye alındı, şimdi de tekrar Cuma oldu ve yayın saati de 23:00’a taşındı. Kayıp Şehir’e ben bu sezon başından beri ‘gidici’ gözüyle bakıyorum, yayın günüydü, yayın saatiydi derken birden buhar olup uçacak belli ki.

 

 

Umutsuz Ev Kadınları’nı geçen sezon izliyordum. Bence uyarlama diziler içinde en iyisi. Amerikan versiyonu Desperate Housewives’ı izlediğim halde Umutsuz Ev Kadınları’nı da zevkle takip ettim. Castı çok yerinde yapılan dizinin uyarlaması ‘Türk’e uygun yapılmıştı, bu yüzden de göze batan hiçbir kısmı yoktu. Ama olan oldu, şu kafa karıştıran, baş dönmelerime sebep olan ‘gün değişikliği’ onu da vurdu ve ben diziyi izlemez oldum. Pazar derken Perşembe oldu, derken şimdi de pazartesi 22:30’a alındı. Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Kuzey Güney günlerini baştan beri koruyorlar. Kanıt da çarşambaya alındı.

 

Son gelen haberlere göre de Star TV yönetimi, Cumartesi ve Pazar günleri yayınlanan Yetenek Sizsiniz Türkiye’yi Perşembe akşamları da yayınlamaya karar verdi. Böylece haftada üç gün yayınlanacak olan Yetenek Sizsiniz Türkiye, Perşembe akşamları Kurtlar Vadisi Pusu ve İntikam dizilerinin karşısına dikilecek.

 

 

İşler Güçler için de aynısı olmuş, şimdi hatırlayamadığım günlere, saatlere kaydırılmıştı. Senaristi Selçuk Aydemir’in Twitter’dan paylaşmasıyla öğrendik ki buay içinde birkaç hafta bizlerle olamayacak İşler Güçler. Yarın yani 8 Ocak Salı akşamı saat:00:15’te özel bölümüyle karşımızda olacak. Ayrıca diziye Büşra Pekin’den sonra şimdi de Tülin Özen giriyor. Komedide daha önce de izlediğimiz (en son Bizim Yenge’de) Özen’e ben dramayı daha çok yakıştırıyorum.

 

Yazarken bile başım döndü ki artık izleyici ne yapıyordur diye düşünmek bile istemiyorum. Ben bazılarını izlemekten vaz geçtim mesela. ‘’Uğraşamam yaa öff’’ dedim, size de tavsiye ediyorum, kafası bir berraklaşıyor insanın, bir mutluluk, bir rahatlama, rehavet filan çöküyor insanın üzerine.

 

 

Bir de merak ediyorum bu arada; Fox’un dizileri Lale Devri ve Yer Gök Aşk ne zaman bitecek? İyice çorba olan bu iki dizi kabak tadı vermedi mi? Bu arada televizyona balkıyorum bir yandan da. Becel reklamı var ya hani Bade İşçil annesine telefon ediyor, ‘’anneee biz geliyoruzzz’’ diyor. Annesi de hayal kuruyor, kızı gelinlikle filan, evlenmiş yani, damadı koluna takıp baba evine geliyor. Anne bu hayalleri kurarken de çok mutlu, ayy gülümsüyor filan böyle. Allah aşkına yahu, hangi Türk annesi ya da ailesi kızını böyle kabul eder ki. Sormadan evlenmiş, eve geliyorlar, anne baba habersiz. Kendi annemi düşündüm de bir an, düşünmek istemedim hatta şu an, yok vaz geçtim. Bakın kafa karışık tabii benim, diziden reklamın saçmalığına geçişi yapıverdim hemen, tamam, dönüyorum: Lale Devri ve Yer Gök Aşk bitsin!

 

Bu arada baş rollerinde Nebahat Çehre ile Burak Özçivit’in olduğu, Türkiye’de ilk defa denenecek olan fantastik dizi 41 rafa kalktı. Yapımcısı Timur Savcı’nın yayın tarihi olan Ocak ayını uygun bulmayıp diziyi Eylül’e ertelediği dizi 41 Show Tv’de yayına girecek.

 

Piyasadaki bütün oyuncuları ‘haremine’ alan Sultan Süleyman yeni bir oyuncuyu daha aldı himayesine, Deniz Çakır. Hürrem’e rakip gelen Çakır’ın saraydaki ömrü bakalım ne kadar sürecek? Daha kimler girecek diziye(bir ben kaldım zaten girmedik)?

 

Tavsiyelere devam:


1.       Kış aylarında yapılabilecek en keyifli şey çayını kitabını alıp cam kenarına geçip birkaç saatini o köşede geçirmek. Günün ağırlığını omuzlarından atmak için kendine ‘ne olursa olsun’ vakit ayır, bu her şeye bedel, inan.

 

2.       Tarhun otu. Son zamanlardaki en ideal bitkim. Ünlü diyet uzmanı Selahattin Dönmez sayesinde tanıştım ben de Tarhun Otuyla. Birer tutam nane, tarhun otu ve adaçayını dilim limonla birlikte 10 dakika kaynat, ılık ılık iç. Bağırsaklar için süper rahatlatıcı temizleyici bir etkisi ver, dene!

 

3.       Geçen hafta İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, 1975 yılında henüz 17 yaşındayken Mehmet Ali Erbil’e En İyi Erkek Tiyatro Oyuncusu Ödülünü kazandıran Küheylan adlı oyunu izledim, bayıldım. Şehrinize gelirse kaçırmayın.

 

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter