Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Bir Milyon Mutluluk Nedeni Bulabilirsin!

Bir Milyon Mutluluk Nedeni Bulabilirsin!
Üye: Drama Queen Reklam işi pratik zeka ister. Satacağın malı öyle yöntemlerle pazarlamalısın ki, aslında reklamın esas amacı olan ‘hissettirmeden satış’ durumunu alıcı kesimin beynine kazımalısın.

 

 

Coca Cola reklamları her zaman dikkatimi çekmiştir. Hem hareketli, cıvıl cıvıl oluşu, hem her seferinde vermeye çalıştığı hayatla ilgili etkili mesajlarıyla hoşuma gitmiştir izlemek. Şimdi daha da etkili bir yöntem bulmuş Coca Cola. İzlenen dizilerin içindeki repliklere sloganını yerleştirmiş! Bir milyon mutluluk nedeni bulabilirsin! Dizi karakterlerinin ağzından dökülen bu güzel ‘mesaj’, biz anlamadan beynimizdeki yerini alıyor ve biraz sonra ekranın altından geçen aynı slogan, az önce kulağımız aracılığıyla beyne sinyal gönderirken bu defa da gözümüzle adeta ikinci defa nakşetmiş olunuyor!

 

Bu ‘dizi aracılığıyla ürün yerleştirme’ durumunu ilk kez ‘Hayat Devam Ediyor’ dizisiyle fark ettim. Az önce de Kayıp Şehir’le. Slogan verilmeden önce birkaç sahnede Twitter hashtag’ı olarak da beliriyor: #bimilyonneden

 

 

Benim hoşuma gitti bu. Hem çok akıllıca hem de insanı ilk fark ettiğinde gülümseten bir şey. Fikir kimden çıkmışsa tebrik etmeli, pratik zekaya sahipmiş.

 

Ayrıca: Aynı televizyon kanalına ait pek çok dizide de, dizilerin birbirlerine gönderme yapmaları hoşuma gidiyor. İşler Güçler dizisiyle mesela bu çok yapılıyor. Birden bire bir dizideki karakter çıkıyor ‘’nasıl gidiyor işler güçler’’ diyor! Başka işlerde de bir diğer diziye gönderme yapılıyor. Hoş. İzleyeni gülümseten bir hoşluk bu.

 

Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya, olur bence. İyisi olmuş, güzel olmuş; bundan böyle Coca Cola içmek için #bimilyonneden bulabilirsin!

Koska Tahin Helva!

 

Yukarıdaki sözümü destekler nitelikte bir reklam var mesela; Koska reklamı. Son günlerde yeni yeni ekranlarda dönmeye başlayan reklamda dikkatimi çeken şey bir diyalog. Koska tahini ekmeğinin üzerine süren çocuk, reklamda kendisine eşlik eden iki sevimli küçük robota soruyor: ‘’Bunu yersem güçlü olabilir miyim?’’. Sevimli robotun verdiği sevimsiz cevap: ‘’onu da annene sorman lazım!’’. Nasıl yani?

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter