Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

ADINI FERİHA KOYDUM'UN KÖTÜ KADINI SEDEF ŞAHİN: "İzleyici Emir'e Feriha'dan Başka Bir Aşk Yakıştıramadı"

ADINI FERİHA KOYDUM'UN KÖTÜ KADINI SEDEF ŞAHİN: "İzleyici Emir'e Feriha'dan Başka Bir Aşk Yakıştıramadı"
Üye: Gizem Merve Kaboğlu Hayatımıza çocuk oyuncu olarak giren tam anlamıyla ekranda büyüyen genç oyuncu Sedef Şahin ile populersinema.com adına keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Adını Feriha Koydum'daki Cansu'nun aksine karşımda alımlı, güler yüzlü ve olgun bir genç kadın duruyordu. Halihazırda röportaj yaptığım kişi arkadaşım da olunca ister istemez söyleşiden çok kayıt altına alınmış bir arkadaş sohbetini yazıya dökmüş oldum. Bebek'te bir akşamüstü kayda alınan bu sohbetin okurun da yüzünde içten bir gülümseme bırakması umuduyla sizleri Sedef Şahin'in televizyon ve tiyatro deneyimlerinden sinema hayaline, hakkında merak edilenlerden kişisel bilgilerine kadar pekçok açıklamanın bulunduğu bu hoş sohbetle başbaşa bırakıyorum.

"ADINI FERİHA KOYDUM'DA BİTMEYEN HİKAYELER VARDI"

 

Adını Feriha Koydum her ne kadar senaryo veya kimi oyuncular üzerinden eleştirilse de başarılı bir işti. Bu başarının üstüne Emir'in Yolu'nun kısa sürede ekrana veda etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Biz Emir'in Yolu projesine inandık, inanmadığım bir projenin içinde olmazdım zaten. İşe başlarken zaten yapımcımız Fatih Aksoy da diziyi iki sezon olarak planlamıştı ama dizinin devam etmesi için çok talep geldi, daha bitmediğine inandığımız hikayeler vardı. Biz de devam kararı aldık. Sonra izleyicinin aslında Feriha Emir aşkını çok sevdiğini anladım. Emir'in Yolu'nun devam etmeme sebebi de bu, Feriha'nın yerine başka bir kızı yakıştıramadı izleyici. Denemeden hiçbir şey bilinmiyor, biz de denedik, yanıldık ve bitirdik.


 

 

Dizide (Adını Feriha Koydum) borderline kişilik bozukluğu olan bir karakteri (Cansu) canlandırdın. Hem çok fırsat sunan hem de yapaylığa çok teşne bir roldü. Rolü kabul ederken size cazip gelen bu muydu?

 

Rolle ilgili başlarken böyle bir etikete sahip değildi Cansu. Hiçbirimiz Cansu'nun bu kadar ileri gideceğini bilmiyorduk, bir bölümde bana borderline kişilik bozukluğu etiketi yapıştırıldı. Ben de bu bozukluğu araştırmaya ve ona dayanarak oynamaya başladım ve karakterin çizgileri oturmaya başladı. Diziye başlarken Cansu benim elimdeydi ancak etiket yapıştırıldıktan sonra ben Cansu'yu oynamak zorunda kaldım çünkü oyuncunun yapacağı şey de o hastalık üzerinden kısıtlanıyor. Cansu psikoloji üzerine beni besleyen, eğiten bir rol olduğu gibi ben Cansu'yu oynadığım için de çok mutluyum çünkü antikahraman yaratmak da her oyuncuya nasip olmuyor. Birçok izleyici "ben de Cansu gibiyim diyerek" beni kendisiyle özdeşleştirdi ve tüm kötülüklerine rağmen Cansu'yu sevdi. Bu yüzden de iyi ki onu oynadım diyorum.

 

Sit-com’larda oynadıktan sonra dram geçişi siz de nasıl bir değişim yarattı?


Dram oynamayı çok istiyorum. Bugüne kadar 3 sitcom, 1 drama komedi oynamıştım ve artık dram oynamak istiyordum. Komedide zamanlama çok daha önemliydi, ben komedinin ritmine alışmıştım ama dramın oyunculuğuma getirdiği şeyler de çok daha başka oldu. Zamanlama konusunda başlarda sorun yaşadım ancak dramın da ritmini öğrendim bu diziyle. Bir de izleyici çok daha fazla inanıyor drama. Ben komedi oynarken kimse bana dizideki ismimle seslenmiyordu ama Adını Feriha Koydum'dan sonra bana Cansu diye seslenmeye başladılar. Dramla daha fazla özdeşleşiyor belki de izleyici, ben de bu inandırıcılığı deneyimlemiş oldum.

 

Bunda çoğu komedi dizisinin uyarlama olmasının da etkisi var mı sizce?


Olabilir, eve ayakkabıyla girme gibi detaylar bile izleyicinin gözüne çarpıyor artık. Belalı Baldız, Sevgili Dünürüm gibi birçok uyarlamada oynadım, belki uyarlarken bize ait bir şeyler unutuluyor belki de dram ve komedinin matematik farkından bu içselleştirme farkı oluyor.

 

 

"BELALI BALDIZ'IN YERİ BENDE ÇOK AYRI"

 

Oynadığınız dizilerden sizin için en özeli hangisi?


Zaten bir projenin benim için özel olduğuna inanmıyorsam o işe girmiyorum. Bir kreşendo olmasına özen gösteriyorum çünkü çok küçük yaşta girdim bu işe. En özeli buydu diyemiyorum ama yeri ayrı olan Belalı Baldız'dır. O benim ilk kadrolu oynadığım ve oyuncu olmaya karar verdiğim dizidir.

 

Birlikte oynadığınız aktörde aradığınız özellikler neler?


Şimdi yetenekten çok yakışıklılığa önem veriliyor gibi... Kimi insanlarda "ben herkesi oynatırım" yanılgısı olduğunu görüyorum halbuki çok daha yetenekli olan insan kamera karşısında dahi olsa fark ettiriyor kendini. O yüzden tipten çok karşımdaki oyuncunun yeteneğine önem veriyorum. Rol arkadaşımın repliğini söylemeden gözlerinden okumak isterim, o zaman oynamak çok daha keyifli oluyor.


 

"YILDIZ KENTER İLE OYNAMAK RÜYA GİBİYDİ"


Yıldız Kenter ile 150 oyunda sahne paylaşmak şanstan öte bir referans. Nasıl oldu anlatır mısınız?


Şanslı bir oyuncuyum. Yıldız Hoca ilk kez bir odition yapmaya karar vermiş ve ilan yayınlamışlar. İlanda da "İki kişilik oyun için Yıldız Kenter karşısında oynayacak partner arıyor" diyor. Ben de ilanı görüp başvuruda bulundum. 17 yaşındaydım, oyuna girme ihtimalim çok yok ama Yıldız Kenter'in karşısında bir görün, seçmelere katıl bakalım dedim kendime. Sonra 148 kişilik bir seçmenin içinden Yıldız Hoca benimle oynamaya karar verdi ve 3 sezon, 150 oyun oynadık. Yıldız Hoca sahnede de bana o kadar destek oldu, benim önümü o kadar açtı ki... Rüya gibi bir tecrübeydi, hakikaten bir daha olmayacak bir şanstı.

 

Tiyatro için yeni projeler var mı?


Yeni bir oyun için hazırlanıyorduk aslında ama teknik problemler nedeniyle sorunlar yaşadık ve oyunsuz kaldım.Şimdi biraz daha vücut dilinin ön planda olduğu bir oyun istiyorum. İnandığım, derdi olan bir textle sahnede olmak istiyorum.

 

Sosyal medyada da hakkında çok olumlu yorumlar var, özellikle sözlükler oyunculuğun üzerine övgülerle dolu. Sedef'i sinemada da görmemiz gerekmiyor mu artık?


Ben de çok istiyorum. Daha 21 yaşındayım, yapmadığım tek şey sinema filmi. Defileye bile çıktım... Evet izleyici önünde olmak istediğim kesin ama ne yapacağım ondan emin olamıyordum. Oyuncu mu olacağım, manken mi, fotomodel mi, sunucu mu? Hepsinde de ilk projelerim başarılıydı. Sinemada da biraz titiz davranmaya çalışıyorum. İnandığım bir projede, bir derde hizmet eden bir rolde oynamak istiyorum. İlk filmi olan bir yönetmenle de çalışabilirim, oyuncu olarak benim aradığım textin minimum kelimeyle derdini anlatabiliyor olması.

 

Bir kadın oyuncu olarak Türkiye sinemasında kadın karakterlere ve kadın hikayelerine bakışınızı merak ediyorum.


Biraz erkek dominant projeler izliyoruz. Kadın edilgen rollerde ekrana geliyor, halbuki gerçek hayatta da düğümler kadınlar üzerinden ilerliyor ancak projelerde aklımızda kalan hep erkek karakterler. Türkiye toplumunda olan problemlerin projelere de yansıdığını düşünüyorum.

 

 

"HAYATIMIN KIRILMA NOKTASINDAYIM"


Kendi yaşamınızın bir senaryo olduğunu düşünseniz, şimdi o senaryonun neresindesiniz?


Tam kırılma noktasındayım. Öyle bir yaştayım ki, çocuk oyuncu olarak insanların aklında yer ettim. Adını Feriha Koydum ile beraber şimdi yetişkin karakterlere geçiyorum ve bu anlamda da proje seçmem çok önemli. O yüzden kırılma noktasındayım.

 

Peki bu senaryoyu izleyen biri olsanız, bir izleyici olarak “Sedef" hakkında ne düşünürdünüz?


21 yıllık bir senaryodan bahsediyoruz. Sedef'i severdim galiba... Bunu ne kadar başarabildiğimi bilmiyorum ama her gün "Bugün iyi bir şeyler yapmalıyım" gayem var. Sedef'e dışarıdan baktığımda zaman zaman ona kızarım, severim, üzürülürüm, sevinirim çünkü zor bir insanım. Kırmaya çalıştığım birçok yönüm var, kendime de çok kızarım ama her şeye rağmen severdim herhalde Sedef'i. 

 

 

"AŞK HAYATIN OLMAZSA OLMAZI VE BEN BİR AŞK KADINIYIM"

 

İsim seçseniz kendineze hangi ismi verirdiniz?


İsmimden çok memnunum.

 

Tek bir dilek şansıniz olsa ne dilersiniz?


Mutlu bir hayat dilerim kendime...

 

Nasıl ölmek istersiniz?


Şu an öyle bir niyetim yok ama zamanında huzurlu ölmek isterim.

 

Ardında sizi anlatacak bir şey kalacak olsa, o şey ne olur?


Maalesef telefon...

 

Yaptığınız en çılgınca şey nedir?


Akşam setten çıkıp, köpeğimi de alıp Cunda'ya gittim. Hiç uyumadan araba kullanarak İstanbul'a döndüm ve 2 gün uykusuz şekilde sete gittim. Ben çok disiplinli bir oyuncuyumdur, işim varken böyle kararlar almam o nedenle bu benim için büyük bir çılgınlıktı.


Aşk sizin için ne ifade ediyor?


Aşk olmazsa olmaz... Sadece bunu ilişki olarak düşünmüyorum, "Her şey aşktan" cümlesine inanıyorum. Yaptığım her şeyi aşkla yapıyorum. İlişki bazında düşünürsek ben aşık olduğum zaman çok daha, mutlu verimli ve hayat dolu olduğumu düşünüyorum. Aşık olmayı çok seviyorum ve aşk kadını olduğumu düşünüyorum ancak aşkın kolay bulunduğuna da inanmıyorum.

 

Hiç aşık oldun mu?


Bir kere aşık olduğumu zannettim ama olmamışım, aşk her şeye rağmen karşındakinin mutluluğunu istemek... Ben sanırım hiç aşık olmadım.

 

 

SEDEF ŞAHİN HAKKINDA EN ÇOK SORULANLAR:


Sedef Şahin kaç yaşında?

21


Sedef Şahin'in boyu kaç?

1.64 sanırım...


Sedef Şahin'in sevgilisi var mı?

Yok

 

Sedef Şahin'in saç rengi gerçek mi?

Evet gerçek...

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter