Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Özcan Deniz: Evet O filmden uyarladım

Özcan Deniz: Evet O filmden uyarladım
Özcan Deniz, bir Güney Kore filmine benzetilen 'Evim Sensin'in jeneriğine 'Uyarlama senaryo Özcan Deniz' diye yazdırdı. Ancak şimdi de senarist Burak Göral "Film, 'Beni Unutma'yı çağrıştırıyor yorumunu yaptı.

Yarın gösterime girecek olan Özcan Deniz'in yeni filmi 'Evim Sensin', henüz vizyona girmeden eleştirilmeye başladı. Erken bunama hastalığına yakalanan sevgilisine (Fahriye Evcen) kendisini adayan gencin (Özcan Deniz) öyküsünün anlatıldığı film; 'A Moment to Remember' adlı Güney Kore filmine benzediği yönünde eleştiriliyor. Bu yorumlara Deniz, filmin jeneriğine 'Uyarlama senaryo: Özcan Deniz' diye yazarak karşılık verdi. Tanıtım bültenlerine de "Hakları Avşar Film'e ait olan bir Kore filminden uyarlanan Evim Sensin" diye yazdırdı. 

 

PICK HASTALIĞI 


Ancak şimdi de Burak Göral; 'Evim Sensin'in, senaryosunu yazdığı 'Beni Unutma'yı çağrıştırdığını iddia ediyor. Göral; Mert Fırat ve Açelya Yılhan'ın başrolde olduğu 'Beni Unutma'yı, bahsi geçen Kore filminden esinlenerek yazmadığını belirterek şunları söylüyor: "Filmin çekimine başlamadan iki hafta önce, bu Kore filminden bahsettiler. 'Beni Unutma'ya benzemesinden korktum ama seyredince rahatladım çünkü iki film arasında hiçbir benzerlik yoktu. Onun çıkış noktası Alzheimer, benimkisi ise başka bir bunama türü olan pick hastalığıydı. Ben bir yakınımın hastalığıyla ilgili bir film yazdım. Özcan'ın ise 'Beni Unutma'dan etkilenmiş olduğu hissine kapıldım. Kore filmini olduğu gibi çekse, daha iyi olurmuş fakat bazı yerleri değiştirmiş. Değiştirdiği yerler benim filmimi çağrıştırıyor." Özer Kızıltan'ın yönettiği 'Beni Unutma'yı geçen yıl 147 bin kişi izlemişti. John H. Lee'nin 2004'te çektiği 'A Moment to Remember'da ise 'Choi Choul So', kalbini 'Su- Kin'e kaptırıyor. 'Su-Kin'in unutkanlığı ile başlayan aşkları, aynı unutkanlık sebebiyle zora giriyor. 

 

DİYALOGLARDA UYARLAMA İMASI


Deniz; filmin uyarlama olduğunu, yazdığı diyaloglarda da ima ediyor. Filmde erken bunama hastalığına yakalandığını öğrenen 'Leyla' doktora, "27 yaşındayım, ne erken bunaması?" diye soruyor, doktor da "Japonya'da 14 yaşında bir çocuk da aynı hastalığa yakalanmıştı" diyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter