Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Cengiz Bozkurt: "Oyuncu Dediğin Her Rolü Oynamaz!"

Cengiz Bozkurt: "Oyuncu Dediğin Her Rolü Oynamaz!"
Sen Aydınlatırsın Geceyi filminin alternatif gösterimleri sürüyor. Perşembe günü Çevre Tiyatrosu'nda gerçekleşen iki gösterimin ardından film ekibi izleyicilerin sorularını yanıtladı. İlk oturuma Ahmet Mümtaz Taylan, Ayşenil Şamlıoğlu ve Cengiz Bozkurt katılırken, ikinci gösterim sonrası Onur Ünlü, Cengiz Bozkurt, Ayşenil Şamlıoğlu ve Serkan Keskin izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Film sonrası gerçekleşen söyleşide oyuncuların rol seçiminde titiz olması gerektiği vurgulanırken Cengiz Bozkurt'un nefret söylemine karşı açıklamaları büyük alkış topladı. Leyla ile Mecnun dizisinde canlandırdığı Erdal Bakkal karakteri ile ilgili soruları da kabul eden Bozkurt, "Oyuncu her rolü oynar" ifadesine karşı olduğunun altını çizdi. Bugüne kadar kötü karakterlere de hayat verdiğini belirten ünlü oyuncu, "Oyuncu her rolü oynamaz. Ben ırkçılığı anlatan bir filmde ırkçı bir karakteri oynayabilirim ancak ırkçılığı öven bir filmde rol almam" dedi. Rol arkadaşı Ahmet Mümtaz Taylan'ın da desteklediği Bozkurt, bu nedenle pek çok senaryoyu reddettiğini sözlerine ekledi.

 

Bu Film 10 Yıl Gösterilse Dahi Maliyetini Çıkaramaz!


Filmin haftanın belli günleri tek salonda izleyiciyle buluşmasının stratejik bir hamle olduğuna dikkat çekilen söyleşide Ahmet Mümtaz Taylan, Sen Aydınlatırsın Geceyi filminin bu stratejiyle 10 yıl gösterilse bile maliyetini çıkaramayacağını, filmin kar beklentisinden uzak eleştirel bir hamleyle yayınlandığını söyledi. İzleyiciye müşteri gözüyle bakmadıklarını ifade eden Taylan, gişe tartışmalarından uzak kalınması ve tekele teslim olan sistemi eleştirmek için böyle bir yayın yolunun seçildiğini belirtti. Filmi izlemek için yayınlandığı tek salona akın eden izleyicilerin çok değerli olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu ancak her filmde aynı yöntemin uygulanamayacağını anlattı.

 

"Yeniden Siyah Beyaz Film Çekebilirim"


Filmin senarist ve yönetmeni Onur Ünlü de film sonrası yapılan oturumda bundan sonra çekeceği filmlerin de siyah beyaz olabileceğinin sinyallerini verdi. Ünlü'ye yöneltilen "Bundan sonraki filmleriniz de siyah beyaz mı olacak?" sorusunun yanıt bulduğu söyleşide ödüllü yönetmen, bundan sonra çekeceği ilk filmin renk gerektirebileceğini ancak daha sonraki projelerinde siyah beyaz çekime devam edebileceğini söyledi.

 

Olağanüstü İnsanların Olağan Sıkıntıları


Siyah beyaz olmasının yanında, alternatif hikayesi ve anlatımıyla dikkat çeken Sen Aydınlatırsın Geceyi olağanüstü özelliklere sahip kasabalıların olağan sıkıntıları, endişeleri ve dertlerini anlatıyor. Filmin başrollerinde Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez, Ahmet Mümtaz Taylan, Ercan Kesal, Ezgi Mola, Serkan Keskin, Nadir Sarıbacak, Derya Alabora, Ayşenil Şamlıoğlu, Cengiz Bozkurt, Kaan Yılmaz ve Tansu Biçer yer alıyor. Film İstanbul Film Festivali'nde ulusal yarışma En İyi Film, FIPRESCI, En İyi Kurgu ve En İyi Senaryo ödüllerini almıştı. 

 

Filmin İstanbul’daki gösterimleri Semaver Kumpanya’da devam edecek. Ayrıntılı bilgi ve gösterim tarihleri Eflatun Film, Çevre Tiyatrosu ve Semaver Kumpanya'nın sosyal medya sayfalarından takip edilebilir. 

 

Haber: Gizem Merve Kaboğlu 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter